torstai 25. joulukuuta 2008

Joulua jatkuu

No niin aivan kuten lupasin laitan nyt muutaman valmiin lasityön teidän nähtaväksi. Eilen sain uunin auki aamupäivällä ja kaikki työt onnistuivat hyvin.

Lyijylasi työ on Millalle sermi, koko 15*25*3

Olen tehnyt sen koemielessä, en ole ennen käyttänyt saranoita ja sen kyllä huomasi valmiissa työssä. No, harjoitus tekee mestarin sanotaan :=) :=)


Sulatuslasi työn koko on n. 13* 20 cm ja sen olen tehnyt bullseye- ja artista laseista. Siinä tulee sulattaessa sellainen ilmiö ettei lasit sula " toistensa" sisään vaan päälimmäinen lasi jää koholleen

Tämän työn olen tehnyt tilaustyönä. Sen koko on 35*27 ja se on tarkoitettu ketjuilla ripustettavaksi.

Sain Joulupukilta paljon ihania lahjoja, mm. tomtomin. Jos sitä ihminen 2 kertaa eksyy 1 matkan aikana niin ei se sitä tarkoita etteikö toisten löytäisi perille :=) ja kaikki ihanat ystävät ja sukulaiset muistivat mitä ihanimmilla lahjoilla. Suuret kiitokset vielä kaikille Jouluun osallistuneille.

Muuten ei sitten olla muuta tehtykään kuin syöty ja köllötelty :=)

tiistai 23. joulukuuta 2008

Aamua odotellessa

Uunin ( keramiikka) lämpötila 197 astetta, ei millään jaksaisi odottaa aamuun että näkis onko työt onnistunut. Siellä on lasin sulatus poltto meneillään ja paljon kaikkea hienoa tulossa ulos. Tarjulin punatulkut ja lilja, Tuijan sinitiainen ja minulta orkidea, joutsen ja muutama täyte työ:=)
Laitan sitten tänne kuvia niin saatte tekin ihailla, eniten pelottaa se joutsen juttu kun on niin iso että onko säilynyt ehjänä.
Käytiin illan suussa isäni 73-vuotis synttäreillä ja vietiin samalla joululahjat, Raija oli laittanut taas kerran kaikkia herkkuja ;=) sieltä poistuu aina vatsa täynnä. Ihanaa kun saa syöpötellä kunnolla.
Nyt täytyy pelata muutama peli ja sitten nukkumaan sillä huomenna on kiireinen aamu.

Aaton aattoa kaikille
Kuva on otettu 2005 erään sinisen hetken aikaan.
Kyllä on kiireen pitänyt. Eilinen meni huhkiessa ja pikku Siirin kanssa. Siiri oli äitinsa ja Sallin kanssa kylässä.
Meillä oli oikein rattoisaa, luettiin kirjoja ja siire leikki nukkeilla. Leikattiin Siirin hiukset ja Siiri oli ulkoilemassa äidin kanssa.

Sen lisäksi olin työhuoneella joka mahdollisessa välissä. Sain tehtyä kaikki mitä pitikin ja vähän enemmänkin, lopetin kylläkin vasta 23.15 joten aikaa siihen meni. Nyt näyttääkin uuni 620 astetta joten eiköhän se ennätä illaksi jäähtyä ;=0


Ja jos se näyttää siltä ettei niin avaan sen vasta huomenna aamulla. Joka tapauksessa vielä on huomenna aamusta hoidettava Joulupukin puolesta pari virkatehtävää, se siis tarkoittaa useita kuppeja kahvia heti aamutuimaan. no kyllä se varmaan siitä suttaantuu.

Jouluista iloa kaikille teille!

maanantai 22. joulukuuta 2008

Hepskukkuu

No jo on aika rientänyt, en ole ennättänyt aiemmin kirjailemaan mitään. Keli on p.... kuten jo usean viikon :=(
On ollut niiiin kiire työhuoneella. Tarja H oli seuranani uurastamassa. Saatiin paljon aikaiseksi, huomenna luulen että saadaan lasipoltto illalla. Sain aikaiseksi joutsenen ja orkidean, jee . Titti K on tulossa seuraksi ja innoittamaan omalla työllään ;=) T aikoo tehdä Teukan ja Jartsan ( minun ehdotus). En ole vielä päättänyt teenkö kukkaa vai jotain muuta. Suunnitelmat on suuret huomisellekin jos vaan saan aikaan. Ei minun hermoilla tehdä mitään " piperryksiä" joten on mietittävä jotain nopeeta ja helppoo HAH HAH milloinkahan lasista tekeminen tulee mulle helpoksi. No, harjoittelemalla oppii sanoo ystäväni Tarja H, luulen tai tiedän että hän oikeassa. Pirjo L oli uimassa ja saunomassa, toi tuliaisiksi IHANAN kakkusen. Aion säästää sen jouluaattoon. On sitten kiva herkutella :=)
Kaikilla muilla on ollut kiireitä näin joulun uhatessa tulollaan ;=) ;=)
Oikein hyvää yötä lukijani, kauniita unia ja kaikkea muutakin.

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Hyvää yötä ja huomenta....

Kuvassa Sallin tekemä kissa, aika hieno vai mitä.

Nukkumaan sillä tontut hiipivät......

No niin, nyt ollaan kotona hengissä. Keli oli aurinkoinen kun lähdin Lahnajärveltä kotiin päin, piti oikein aukkarit kaivaa kassista kun häikäisi. No ei sitä iloa kauan kestänyt kun kohti keski-suomea ajelin jo oli taivas täynnä pilvee, pilvee, pilvee... Milla onneton oli jättänyt autonavaimet ja koiran autoon ja ovet kiinni ( lukossa) joten pinkaisin sitten sitä kautta ja hain Sirin että ennätti Milla juhliin. Oven avaus maksu oli 90 ja rahaa oli 70 se kuulema piisasi. Tuija ja Peppo oli seurana, tai siis Peppo katto telkkua kun me lasitettiin kamoja. Kaikki lasitushommat on saatu tehtyä ja uuni lämpiää mukavasti ;=)Sitten saunottiin ja pelattiin muutama peli korttia. Ukkosein oli laittamassa ralliautoa ja on vieläkin kellon ollessa 01.16
Kyllä on kivaa kun maanantaina saa uunin auki, siellä on uusien lasitteisen testi palat jee, jee, jee
Nyt on tosaan mentävä että aamulla jaksaa ;=)