lauantai 26. syyskuuta 2009

Lauantai 26.9.2009

Lauantaista sieniretkisatoa kuvien muodossa.


Suvi tuli aamulla ennen 9.00 Aamukahviteltiin ja Suvi virvelöi hetken minun ollessa pajalla lasityön kimpussa. 11.00 kaalilaatikko uuniin ja sitten samoamaan sienimetsään.

Tässä ollaan Suvin kanssa seikkailtu aivan uusille maisemille. Ollaan Vuorilammen rannalla Nyrölän maisemissa. Suppareita lähdettiin metsästämään.
Olin aiemmin viimeviikolla könynnyt meidän paikallismaisemat, vanhat tutut sienipaikat meidän lähimetsästä. Ainuttakaan sientä (minun tuntemaa ruokasientä) ei löytynyt. Siksi piti laajentaa reviiriä :) Vuorilammen rannalla ei ollut muuta kuin kauniit maisemat ja ei kun eteenpäin. Lähdimme vanhan kartan mukaan "polkua" pitkin etsimään Tomppilampea ja sen rantojen sienisatoa. Yläkuvat on kyseisen lammen rannalta, Suvi tiirailee mökkiä vastarannalla ( 100m) ei ollut ketään. Jatkoimme matkaa pitkin metsää ja yllätys yllätys löytyi litran verran suppareita :-) vaikka kuinka tarkkaan maata katsoimme niin muuta ei löytynyt.
Sitten olikin jo huutava nälkä, päätimme että laatikko oli kypsää. Olihan se saanut muhia uunissa jo pari tuntia. Ei muuta kun takaisin autolle ja nokka kohti kotia.
Ruokailimme ja kahvittelimme "rauhassa" ja olimme suunnitelleet jo uuden reissun lähi tienoille.Valloittamaton kukkula :) joka on nyt valloitettu.

Nousimme postilaatikoille ja siitä suoraan tien yli metsään jossa emme ole koskaan käyneet. Paikka on kuitenkin meiltä vain kilometrin päässä ;-) Kiipesimme korkeimmalle kohdalle ja siellä vielä kahden kiven päälle, kyllä, kaksi kiveä oli päällekkäin ja me niiden päällä. Sieltä näki kauas, Suvi harmitteli kun etelän suuntaan oli tuuhea koivikko eikä näkynyt Laajavuorta. Muuten nähtiin kyllä kauas. Siellä aikamme kiikaroitua ja kuvailtua könysimme alas ja lähdimme jatkamaan matkaa.
Samoiltuamme tiheässä koivikossa tapasimme tällaisen ihmeellisyyden. Luulin ensin että siinä on kakka ja kaksi sientä :-) lähempi tarkastelu osoittikin että kaikki olivat sieniä. Kaikkeen sitä ihminen törmääkin metsissä reissutessaan. Suvin kiikarit lepotilassa ihanalla sammalpedillä :=)

Suvin etsiessä suppareita meikäläinen konttasi ihan muiden sienien perässä :-)


Ja ei kun uusille poluille, sieltä niitä sitten löytyi tietysti :-) koska meillä ei ollut mitään mihin olisi laittanut saaliin. Onneksi on paidat ja muut vaatteet metsään mennessä. Pari litraa löytyi, vanha paikka jonka luulin sienettömäksi kostka kaikki puut on kaadettu rinteestä. Onneksi siellä on hiukan kasvustoa.

Nyt moikka ja heippa sillä seuraava textikin odottaa julkaisemista :-)

perjantai 25. syyskuuta 2009

Perjantai 25.9

Torstaina oltiin kaupungissa illalla tienamassa ilmainen 4 vrk hotelliloma. Kotiin päin tullessa oli melkoisen hieno iltataivas. Siistä kiertoteitse kotiin ja kamera lauloi.

Tämä kuva on otettu etelään päin. Kaikki kuvat on otettu n. 15 minuutissa.
Ensin ajoin Kallioplanetaarion parkkikselle, ei onnistunut oli liikaa puita edessä, siitä jatkui matka tähtitornille, ei mitään tulosta. Vastassa yksityistie ja jonkun piha. Vaihtoehtona jäädä äkkäilemään siihen paikkaan tai peruutta auto ja lähteä tutkimaan muita mahdollisuuksia. Matka jatkui, käännytin sitten Pohjoispään tielle eli vastarannan kautta tulin kotiin. Ylä ja alakuva ovatkin siitä otettuja.
Tämä on länteen kuvattu.
Olli soitti tässä vaiheessa että mitä oli tapahtunut ja mihin olin jäänyt :-) no ymmärsi kyllä sitten kun selitin että olinkin lähtenyt pilvien bongaus reissulle. Alakuvat ovatkin sitten meidän "pihatieltä" ja pihasta. Oli kyllä komea taivas kun lähdin postilaatikoilta laskeutumaan kohti rantaa. Kuva on otettu kohti länttä.

Oli kyllä tosi hienon näköistä. Alakuva otettu etelään päin. Eikö olekin hienon näköisiä- ja värisiä nuo pilvet.

Alakuva otettu meidän pihasta lounaaseen, pilvimuodostelma muistuttaa aivan sientä. Kuvat eivät ikinä vastaa sitä mitä silmä näkee mutta näissä on sitä jotain mitä taivas silloin tarjoili :-)

Tässä kuvassa näyttää jo huomattavasti vaaleammalta kun kaikki pilvet olivat jo hajonneet ja aurinko laskee tuonne vaalentaen kaiken.

Tälläinen taivas tällä kertaa :-)