sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Linturetkiä ja lasia.

Linturetkellä
Jota ennen oli kuitenkin saatettava tilaustyö, saunan ikkunan valmiiksi.  Marjatta T valitsi aiheen itselleen.
Keskusta ikkunassa on sulatuslasi joka liitetty lyijykiskoilla lasiin. Työn koko 36 x 66 cm. Hanna K ja Sanna A olivat seurana harrastamassa. Hanna teki suihkulähdettä ulos ja Sanna lahjaksi " Näätää" . Savesta molemmat ahertivat =)
Muuten on ollutkin hiljaiseloa harrastusrintamalla. Maalauksessa on tullut käytyä harvakseltaan, meidän oma opettaja jäi 2 kk apurahavapaalle. Uusi ei vastaa vanhaa =)
Linturetki Lahnajärvelle takana. 15-17.4
Matkalla mukana Tuija K ja Suvi M. Tukikohtana toimi Mähönen-Kukkonen kansakoulu ; )
Viikonloppuna sitten tulikin ajeltua 1050 km lintujen perässä eteläsuomessa. Nähtyä tuli muutamia uusia lajeja. Sekä paljon paljon vanhoja tuttuja lajeja =)  Lauantaiaamun ensimmäinen retki alkoi 7.00 Aneriojärveltä. Sieltä aamutuimaan ei tarttunut kiikariin muita kuin sorsat ( heinä ja sini) uivelo, telkkä, tavi sekä tietty joutsen =) voi olla että jotain unohtui mainita.
Paluu takaisin Lahnajärvelle 10.00 maissa, evästä reppuun ja hiukan vatsaan. Sitten alkoi varsinainen matkamme pääkohteeseen, Kemiön Björkbodan viljavat pellot ja kummut. Siellä oli bongattu useampana aikaisempana päivänä Merikotka, jopa 8 kpl kerralla. Eipä mennyt hukkaan meidänkään reissu. Parhaimmillaan 4 merikotkaa yhtäaikaa taivaalla ja putkessa =) lisäksi pikkuhaukan ahdistelu isoa petoa vastaan oli mieleenpainuvaa. Muita lajeja uusina minulle oli uuttukyyhky, metsähanhi, tundrahanhi, merihanhi. Nähtyä tuli myös kauriita, kauniita ovat mutta tuhoisia kyllä. Alla erittäin, erittäin huonolaatuinen kuva merikotkasta.

 Strömmassa taas oli kuvaustauko. Siellä pysähdymme koska olimme menomatkalla huomanneet mekoisen määrän vesi/merilintuja. Ei kovin hyvä kuvauksen kannalta. Vaan aina on pakko yrittää ottaa kuvia ;-) Tässä muutama isokoskelo laivarannassa.
 Paikalla oli laiturilla myös meriharakka pariskunta. Lisäksi hanhia, sorsia, taveja ja uiveloita sekä lokkeja eri laatuja.

Kotiin paluu oli sitten sunnuntaina edessä. Matkalla näimme vielä muutaman kurkiauran matkalla pohjoiseen.


Kohta loppuu lomailu, aherrus alkaa ja kestää koko kesän pitkälle syksyyn. Sitä ennen kuitenkin ennättävät saksan vieraat tehdä reissun meille =)
Tässä vielä hanhiparven ruokailua Björkbodan pelloilla. Ikimuistettavat kuvat ovat tuolta reissulta piirtyneet verkkokalvolleni. Kotkat nuo lintumaailman kuninkaat ovat näyttäytyneet minulle nyt niin tarkkoina. Kerron teille myöhemmin kuinka saksan vieraiden kyläily keski-suomeen sujui. Nyt sanon moikka moi ja heippa hei. Hauskaa työnjuhlaa teille kaikille.