tiistai 23. marraskuuta 2010

9.11- 23.11.2010

Moi taas pitkästä aikaa =)

Päivät juoksee näin vapaillakin hurjaa vauhtia. Lintuja on seurattu ja katseltu kaikkea mahdollista mikä tuolla ikkunan takana liikkuu ; ) Tässä ensimmäinen urpiainen tältä talvelta. Niitä oli kuuden linnun parvi joka pyrähti pihaan. Lisäksi sinitiaisia, talitiaisia ja kuusitiaisia on ainakin parikymmentä / parvi. Punatulkkuja jonkin verran sekä 4 närheä, 1 tikka ja puukiipijä jota en varmuudella ole vielä nähnyt, 2 oravaa + muut maan elävät.

Kamerakurssi luontokuvauksen merkeissä jatkuu edelleen. Sain ilon käydä sulatuslasikurssilla yhden päivän kun Hokkasen Tarja oli kipeä. Tein yhden leipälautasaihion joka jossain välissä sitten slumpataan muotoon.
Huovutettu 16.11 Hauskaa huovasta 7 kurssilla ; )Paikalla Kiti ( töppösaihiot), Hanna (sammakko + kukkasia ja lehtiä) ja Hellevi (kukkia ja sydämiä) Tuija tuli sitten päiväkahviseuraksi ja sai siinä ohessa ruoan. Olin edellispäivänä huovuttanut coolerit jotka Pirkko tilasi pikkujoululahjaksi. Huovutettiin koko päivä,illalla saunottiin oikein urakalla Hellevin ja Hannan kanssa <3 ihana päivä. Tänään 22.11 Tuija saapui yökylään, saunottiin ja vietettiin rauhallinen ilta. Olli oli tilannut yökiikarin, tietenkin sitä oli mentävä testaamaan. Toimi oikein mainiosti =) Tänään huovutin  nämä eläimet ja Tuija vietti päivää koneen äärellä hoidellen yhdistysasioita. Ensimmäisessä kuvassa villa on kiinnitetty superlonmuottiin neulalla. Seuraavana on sitten kuva märkähuovutuksen jälkeen kuivausta vailla olevat elukat. Aika hienot, vai mitäs sanotte???Ei muuta kuin hauskaa joulua vaan :) 

Molemmat elukat ovat lähdössä joulupukinkonttiin, saksaan ja vähän lähemmäksi =) Tuolla tavalla huovutus on "lasten" leikkiä, ei tule edes hiki niinkuin kunnon märkähuovutuksessa. Huomenna muutama joululahja lisää kun on niin hauskaa tekemistä. Voi vaikkapa istua olkkarin sohvalla ja tehdä töllöä katellessa jos ei viitsi kutoa. Sitäkin nimittäin on tullut harrastettua, 4 sukat on jo kudottu. Kaksi paria pitkällä varrella ja kaks normivarrella. Vielä muutama pari niin sitten on valmiina pukin konttiin.  Erittäin rentouttava touhua =)

Sitten ollaankin jo siirrytty Kannonkosken Loviisanrantaan Rekosen mökille. Siellä oli hauskat saunatalkoot <3 18.- 21.11 La-aamu käynnistyi hiukan hitaasti sillä pojat lähti Saloille takan tarkastukseen pe-iltana ja siitä Päpsän ja Riston kautta baariin. Kotiinpaluu tapahtui vasta aamuyön tunteina :::))))
Tässä kuvassa Sirkkelimestari ja Aputyttö :) Jussi ja Pirkko, viettivät koko lauantaipäivän ukona sirkkelöiden. Saatiin paljon aikaan kun pojat olivat purkaneet vanhaa valmiiksi alta pois. Saatiin paneelit saunaan ja pukuhuoneeseen yhtä seinää vaille. muuri on laatoitettu melkein kokonaan. Vain kolme laattaa jäi uupumaan.

 Tässä Sähäkkä-sähkäri laittaa panelia seinään ja pohtii tulevaa ;) Kyllä me tehtiinkin ahkerasti töitä, jokaiselle oli jotain puuhaa koko ajan. katto on jo saunassa tehty ja oven vas. seinä. Näin muuten varpusia siinä pihassa mutta hitaana en ennättänyt kameraa hakea kun Jussi ne pelotteli tiehensä ;)

 Tässä ollaan jo oven karmin asennuksessa, Pirkko toimii valomiehenä ja taustalla näkyy jo saunan valmiit seinät <3 voi että siitä tulee hieno kun saadaan se kylpykuntoon ::))

Alakuvassa olen laittamassa laattaa kiukaan takana olevalle seinänurkkaukselle. Laatan väritys kuvioinnissa on lähestulkoon, ellei peräti samaa harmaansinistä sävyä kun  seinällä.Alimmaisessa kuvassa onkin sitten minun ulkoilukaveri <3 töyhtis tulee aina rupattelemaan kanssani kun täytän ruokinta-automaatteja. Kuusitiaiset ovat myös kesyjä. Vaikka siinä kuljeskelen niin ovat niin lähellä että tuntuu että antaisivat jopa silittää :) Hainkin maanantaina perinteistä läskiä ja kyllä on kuhinaa läskillä <3 <3 Mahtavaa katsella tuota väen paljoutta noitta laudoilla :) NYT Pakkohan tämä on paljastaa vaikka en millään haluaisi ; )  
 Kuusitianen ??? oli ollut Suvin Peukulla <3 Suvi ja Aki olivat meillä viettämässä laatuaikaa ja talonvahteina kun tehtiin tuo remppakeikka. Hoitivat Kaikki lumityöt, lapioilla ja mönkkärillä. Voi että ne on söpöjä. Kyllä joskus vielä mullekkin joku tirppa kädelle istahtaa ; )  Nyt on kuitnkin sanottava heippa hei ja moikka moi seuraavaan kertaan. Selkä on sen verran "katki" että otan särkylääkkeen ja painun pehkuihin kirjan kassa =)