keskiviikko 18. elokuuta 2010

29.7-18.8.2010

Moikka pitkästä aikaa!
Töitä paiskittu ja helteessä kärvistelty. Lisäksi muutama kunnon myrsky on pyyhkäissyt läpi ilmatilan tässä vällissä =) Nautittu on paljon niistä vaikka saivatkin aikaan melkoista tuhoa :( Jopa 1 kuolleen saivat aikaan Sonispheressä, se olikin ollut melkoista mylläkkää.Onhan se aina surullista kun ihmisille sattu, onneksi ei       kuitenkaan meillä niinkuin Pakistanissa jossa jättitulvat ovat saaneet koko maan sekasortoon :( siis ollaan   onnellisia pikkumyrskyistä täällä. Muuten ollaankin elelty rauhallisesti. Lintuja on juostu katsomassa kuten asiaan kuuluukin =) Taivaankantta tuijoteltu Perseidien vuoksi ja muutaman muun taivaankappaleen tähden =)  Alla oleva kuva on loisto-otos =) salamasta joka  mielestäni oli erittäin hieno ;) olen pahoillani ettei se näy kuvassa.                                                                                                          
Harrastettu on ja paljon, linnut,linnut,linnut ne meidän kaikkien ystävät ovat taas näyttäytyneet. Bongattu on sinisuohaukka ja muutama vesilintu ( telkkiä, haapana, uivelo, sotkia ja sorsia =)
Lisäksi töissäkin on mahdollisuus nähdä mm. hiekkamontuilla haukkoja, kuten viimeksi hiirihaukka metsästämässä =)
Bongausreissu Kitin, Tuijan ja Suvin kanssa Laukaan Hoholle tuotti muutaman pilvikuvan :) lisäksi paikalla oli ruskosuohaukka joka meni kyllä loisteliaasti piiloon niin että jäi kunnolla näkemättä. Kurkiperhe nähtiin vastakkaisella pellolla ruokailemassa =) ihania lintuja. Luultavasti saukko oli jahtausreissulla. Näimme jonkun nisäkkään peltoheinissä vaanimassa lintuja, Tuija epäili saukoksi. Ei varmuutta asiasta =) Pilviä oli kiva kuvailla, muuten keli oli minun taidoille lintuihin nähden  :( Kitistä otin muutaman kuvan jotta voi päivitellä profiilikuviaan =)


Kesälomamatkalla Hellevi, Tuija ja minä Hanna K:n mökillä Karhijärven rannalla Lavialla 13-15.8.20 Ilta-auringon kultaamat kauniit  koiranputket sateen jälkeen. Ihana ilta oli kuvailla ukkosen jäljiltä. Kukkasia ja luontoa muutenkin kiva kuvailla kun valo oli "ihmeellinen" Välillä kuvista tuli violettiin taittavia =) Värit ovat merkillinen asia sateen jälkeen, usein olen huomannut ilmatilan värien muuttumisen rankan sateen jälkeen. Ihmeellinen luonto =)  

Lauantaina olikin vuorossa maakuntamatkailua Leineperin ruukille ja kaikki pikkutiet maisemien perässä ajellen, ihana päivä =) Nähtiin satakuntaa kauneimmillaan, kukkaloistoa ja kauniita pihoja matkalla oli pilvinpimein. Reissun päätteeksi käytiin Laviajärvessä pulikoimassa Hellevin ja Hannan kera, Tuijan taivastelessa rannalla =)  Siitä sitten kaupan kautta takaisin mökille ja saunan lämmitykseen. Sitten olikin vuorossa kunnon rytinät, ukkonen pyörähti kylässä. Salamointia ja jyrinää kesti jonkun aikaa =) sadetta saatiin kohtuullisesti. Minäkin kuulin ja NÄIN ukkosen kunnolla =) koko kesä on mennytkin hukkaan niiden osalta. Nyt on sitten nähty ja koettu ;) Illalla saunan jälkeen teimme souturetken Harmisaaren rannoille ja säikyttelimme muutamaa teiniä. Hahahahaaa, meillä oli hauskaa. Uskon ettei mukana olleet kiistä asiaa, vai???? Kiertäessämme saarta näimme useamman harmaahaikaran lähtevän rannalta ja puista pakoon. Myös korppeja oli saaren rannoilla =) Haikarat jäivät harmittamaa sillä kuvia ei saatu. Seurauksena oli reissu su-aamuna uudelleen saarelle kameroiden kera. Ei kuvia tälläkään kertaa, linnut pakenivat kun joku ÄÄLIÖ ajoi moottoriveneellään lujaa kohti saarta jolloin linnut pakenivat taas,  helvetti että suututti.  
Teksi voi olla ihan miten sattuu, uusi blogiohjelma aiheuttaa lisääntyvissä määrin mulle harmaatita hiuksia. Siispä sanonkin moikka moi ja heippa hei seuraavaan kertaan =)