perjantai 2. lokakuuta 2009

Perjantai 2.10.2009

Perjantai 2.9.2009

Taas on viikko vierähtänyt, aikaa saa kulumaan töissä ja harrastuksissa.

Viikko onkin mennyt työn merkeissä. Ollaan saatu Ukonniemen puisto kasveja vaille valmiiksi ja siirryimme Haukkalanrannan korttelileikkipaikalle hommiin. Siellä meitä onkin Kettu, Topi, Hanna ja minä. Ollaan koottu leikkivälineitä ja minä olen merkannut istutusalueta. Saas nähdä miten työt jatkuvat, ensiviikko on vielä työsopimuksessa ja jatko on vielä auki. No kaikki ajallaan, sitten on harrastusten aika jos työt loppuu. Ei tule jokatapauksessa mitään ongelmaa ajankäytön suhteen :-) aina sitä jotain tekemistä tulee vastaan.
Kuva otettu Kiikalassa kun piti pysähtyä taivastelemaan:)
Tultiin tänne Lahnajärvelle eilen torstaina, viettämään Markun ( Mähösen) 50-siä. Juhlapäivä oli tiistaina 29.9 mutta työt estivät saapumasta jo silloin :-)
Riku on koulussa ja Päivi ja Markku joutuivat menemään töihin muutamaksi tunniksi molemmat. Olli laittaa ulkovaloja ja minä päivittelen blogiani. Käväisin jo kaupoilla ostamassa lasia ja muita oheistarvikkeita sulatuslasitöitä varten, saan kyllä Varnialla AINA menemään rahaa paljon. Nytkin ostin Tarja H:lle lasin jonka lainasimme Tuijan kanssa ja lisäksi vielä yhden ison lasilevyn itselleni. Separaattoria kilon, sitä laitetaan hyllylevylle ennen lasinsulatusta, toimii eristeenä. Ajattelin kokeilla sitä koska tulee halvemmaksi kuin paperinen eriste. Tässä kuva kävelyreissultani. Vaahtera syysasussa. Ja alemmissa kuvissa myös kävelyreissun satoa. Tänään pitäisi tulla Markkua juhlimaan Anne M ja Kirsi J miehensä Timon kanssa. ( Timo onkin Sveitsissä vielä vuoden loppuun joten ei saapunutkaan)
Suuret juhlat olivat olleet viimesunnuntaina Tuomarinkartanon nlyn yhteydessä.
Ehdottelin tuossa aiemmin linturetkeä merenrantaan kun kerran ollaan niin lähellä, ei saanut suurtakaan innostusta miltään taholta. Riku oli sitä mieltä että jos vaikka pelattaisiin jotain pleikkaripeliä :-) en innostu, en halua olla sisällä kun on näin kaunista ja toivottaasti vielä huomisellekkin riittää. Markku lähtee todennäköisesti Bulgariaan huomenna aamuyön tunteina tuomaroimaan, se on kyllä vielä suuri ? sillä hänellä on tosi paha tauti päällä. Menee töiden jälkeen lekuriin ja sitten selviää voiko/pääseekö lähtemään.

Ulko kuuluu kivoja työn ääniä, Olli naputtaa naulaa seinään ( johdottaa valaisimia) aurinko paistaa ja on muutenkin kivan kirpakka sää. Taidan lähteä välillä hiukan ulkoilemaan :-)

Ulkoiltua tuli ja oravan bongasin sekä sinitinttejä muutamia. Naapurissa oli muutama "pääsiäissaaren pää" joku oli puusta ne ahkeroinut.
Kello on nyt 13.30 ja Päivi saapui juuri kotiin. Odotellaan Rikun saapumista ja sitten lähdemme Aneriojärven lintutornille.
Mitään liikettä ei tapahtunut lintutornilla :( Ainoat linnut oli sini- ja talitintti sekä varis :)
Markkukin saapui kotiin sairauslomaa taskussa ensi keskiviikkoon joten matka siirtyy siihen. Tosin on kovin kipeän oloinen :(
Nyt kello on jo neljä ja aloitan laittamaan Päiville raidat ja sitten ruoan laittopuuhiin. Vieraat saapuvat kuuden maissa. Kaikki on oltava valmiina jotta voimme aloittaa juhlinnan. Nyt siis on lopetettava päivittely ja jatkan huomenna.

Lauantai 3.10, päivä valkeni aurinkoisena ja kuulakkaana.

Markun 50-set eilen. Paikalle olivat saapuneet Kirsi Jussila, Anne Mäkinen ja me Olli ja Pia Aarnio.

Illan menyy:

Onnittelumaljan nosto
Salaatti

Mätiä, graavilohta ja smetanaa.

Uunijuurekset, Perunapallerot, Sisäfile, Suppilovahverokastike

Kahvi ja Tuulihattukakku

Vesi, Punaviini ja Olut
Lauantai 3.10
Aamutoimien jälkeen viriteltiin kirjahyllyn lasit paikoilleen. Sitten olikin vuorossa Kirsin saattaminen, oli sopinut että hakee koiran hoidosta neljään mennessä. Päivi laittoi meille lounaan ja kahvin. Lepohetken jälkeen lähdimme Päivin ja Rikun kanssa Saloon merenlahden rannalle bongaus reissulle. Rikun ja Päivin tutkiessa ympäristöä bongasin Ruskosuohaukan ja varpusia, sekä muutaman lokin ja sorsan. Siellä oli melko kylmä tuuli joten ei kauaa viihdytty kun ei lintujakaan juuri ollut. Salon Citymarketin kautta kotiin ja kahvitteluhetkeen. Nyt on hetki aikaa ja alkaa avara luonto joten ennätin taas hiukan päivitellä blogia :-)
Ilta sujui oikein rattoisasta, Olli ahkeroi sähköja ja me tolloiltiin muuten vaan ja pelattiin Rikun kanssa jätkänshakkia. Ajoissa nukkumaan että aamulla jaksettiin lähteä kohti kotia.
Sunnuntai 4.10
Kotona oltiinkin jo hyvissä ajoin, kolmen aikaan oltiin Kauppakadulla hakemassa auto Sallilta.
Illalla tuli Pirjo uimaseuraksi, siinä ilta sujuikin rattoisasti. Kahvitellessa ja kuulumisia vaihtaessa, ei oltu tavattu moneen viikkoon. Nyt ei muuta kun moikka moi ja heippa hei seuraavaan kertaan :-)