torstai 3. joulukuuta 2009

3.12.2009

Heippa taas pitkästä aikaa. Kelit ovat olleet sateiset, aika masentavaa kun päivä ei valkene koskaan. Onneksemme nyt se tapahtui =) Talvi tekee tuloaan ja pakkasta huimat 4 astetta.
Siri oli viikonloppuna "hoidossa" Millan ollessa Paramoren konsertissa, joka oli ollut etten sanoisi loistava.
Muuten on vietetty hiljaiseloa, on ollut vähän selän kanssa ongelmia (puuparrut joita Lipposkan kanssa kannettiin olivat liikaa =) veti niin jumiin että ajattelin jo lääkäriä kaiholla. Onneksi tuli käytyä kävelylenkeillä kun koiran kanssa tuli lähdettyä, tuskin olisin raahautunut ulos siinä säässä ilman koiraa. Viime viikolla sain grafiikan kurssitöitä kotiin ;) Iloksenne laitoin pari otosta grafiikan kurssin aikaansaannoksista. Työt ovat hyviä mutta, kuvauksen taso on taas =)Kuvissa on etsaus/akvatinta, työ on kaksivärisinä. Nämä laatat tein alkusyksystä, jolloin kurssi alkoi. Tässä työssä harjoittelin kahden värin käyttöä. Aika tarkkaa puuhaa, laattojen pitää olla täsmälleen kohdakkain että värit ovat kohdillaan =)
Sain tehtyä neljä laattaa, joihin olen tosi tyytyväinen =) Melkoisen hidastahan se on kun on vain kerran viikkoon tunnit.
Lehdet ovat "täyte"työ, piti odotella "kuutamon" happokäsitelyn aikana joten siinä välissä piti tietysti tehdä jotain ettei kurssi mene hukkaan =)
En ole vielä ennättänyt tehdä kuin yhden värisiä vedoksia, ajattelin myös vihreitä. Noo joskus sitten =)
Olen tehnyt myös keramiikkaa Saarenmaan kyläyhdistyksen myyjäisiin. Mäkelän Taru oli ystävällisesti varannut minullekin pöydän sieltä =) Sunnuntaina oli avantosauna ja Pirjo L ja Anna K olivat seuranani. Pirjo on ahkerin avantokaverini. Poikkeuksetta on paikalla, täytyy olla maatamullistava este ollakseen pois ;) Alla on kesällä kuvaamani Haapana ikuistettuna kuparilevylle HIENO tuli työstä :) Viikko alkoi taas kerran sateella, Tuija tuli seurakseni työhuoneelle. Tuijan ahkeroidessa lasin parissa minä maalailin sisko-Suvin kubistista muotokuvaa ;) pikkuhiljaa se alkaa muotoutumaan.Yllä oleva teos on suoraa taidetta pajalta ;) taas kerran kun oli luppoaikaa katse harhaili pitkin pajaa ja silmät sattuivat pensselipurkkiin. Sitten vaan olikin piirros jo kuparilla ja ei kun syövyttämään ja lopputulos on tämä. Se hyvä puoli grafiikassa on että voit piirtää ihan mitä vaan ja aina siitä joku jälji jää =) grafiikan viehättävyys onkin siinä että välttämättä ei tarvitse olla suuria visioita ja saa vaikka mitä aikaan :) Uudenvuoden puolella on Tuomaksen vetämä puupiirroskurssi ja aion olla paikalla silloinkin =) Pidin paljon Tuomaksen ja Jonna tyylistä opettaa, sai rauhassa kokeilla mutta apua ja neuvoja sai aina.
Tiistaina olin Tuula/Oskulla kattomaalaus talkoissa ja siitä Sikelle ja sieltä suoraan Hokkasen kautta viimeiselle grafiikan tunnille :( se ilo loppui aivan liian lyhyeen. Keskiviikko meni ulkoilun ja öljyvärien merkeissä. Tänään torstai on kulunut työhuoneella ja kaupunkiin pitäisi mennä pyörähtämään. Viimehetken vaateostokset huomiselle pikkujoulu illalle ;) samalla käytän Sirin päivälenkillä. Nyt siis moikka moi ja heippa hei seuraavaan kertaan ;)