perjantai 30. lokakuuta 2009

Perjantai 30.10

Päivä valkeni pakkasen ollessa -4 astetta. Kyllä tästä taitaa talvi sittenkin kehkeytyä =)
Kaupunki asiat ja ruokaostokset hoidettu huomisia Kummitusjuhlia varten. Nyt on sauna laitettu tulille ja aikaa istahtaa päivittämaan blogia. Eilen olimme Suvin ja Merin kanssa sienessä, suppilovahveroita löytyikin kohtuullinen kopallinen. Meri avusti sekä Suvia että minua Tahvon kanssa ;) joka oli erittäin innostunut sienestäjä. Otin pokkarin mukaan, ajattelin että jos sattuisi jotain mielenkiintoista silmiin. No, olihan siellä puukiipijä muutaman metrin päässä. Kameran ominaisuudet vaan ei sovi luontokuvaukseen joten laatutaso on heikko.
Joten ihailkaapa tuota lentäjää joka normaalistii kiipii puissa.

Sitten tietysti kannosta joka oli kuin "linnake" jossa sienet töröttivät vartiosotilaina päällikkönään kuusentaimi :) Meri oli mielissään asuvalinnasta kun kuuli että hievimeihiä on metsät pullollaan. Näkyy tuo takki niin hyvin ettei hirveen voi sekoittaa. Me Suvin kanssa ollaan vanhoja metsänkävijöitä ja sen kyllä näkee meidän vaatetuksesta ;) Joskus meidät luultavasti ammutaankin hirvinä kun kirmaamme metsiköissä.
Tahvo oli tiukkana paikalla heti jos joku äännähtikään ilahtuneena, ymmärsi ettää aarteita on löytynyt. Suvi on kuvan ottohetkellä todennäköisesti bongannut mitä mahtavimman saaliin. Asento ainakin kertoisi sellaista. Päivä oli eilen muutenkin mitä parhain, aurinko paistoi ja pakkasta muutama aste. Aika kuluikin siivillä, reilun parituntia vietettyämme metsässä palasimme meille ja söimme ja kahvittelimme. Siinä ohessa "pakotin" tytöt huovutuksen kuunteluoppilaiksi kun väsäsin muutaman olutpullo coolerin =) Nyt niitä on kaikille huomiseen Kummitusjuhlaan osallistujille. Eipä jäädy ulkona näpit kun juo ihanan pehmeästä coolerista oluensa/siiderinsä. Saunassa se taas pitää sen huurteisen kylmänä. kylpytynnyriinkin sen voi ottaa koska ei haittaa vaikka kastuisikin. Kyllä on odotettu näitä juhlia, kerran vuoteen niitä juhlitaan 12 naisen voimin. Aina yhtä päättöminä poukkoilaan pilkkopimeässä metsässä, ja hauskaa on jokakerta ollut =) Aloitamme puolenpäivän aikaan osalla väestä, tynnyrin pesulla ja muilla oheisjutuilla ( tehdään ruoka, järjestetää paikat, varataan yösijat =) ja laitetaan hommat siihen kuntoon että ilta voidaan viettää rennosti. Jänniitävän kammottavaa tiedossa = O
Nyt on aika lähteä tarkastamaan jään paksuus ja saunan lämpöisyys =) Kerron myöhemmin kuinka meidän juhlat sujuivat ja saatanpa laittaa muutaman kuvankin. Siispä, moikka moi ja heippa hei ;)
ps. Lunta on satanut jonkin verran ja järvi on kivan näköinen kun on saamut lumipeitteen.

maanantai 26. lokakuuta 2009

Työttömän arkea

Moikka =)
Tässäpä teille näytille muutamia aikaansaannoksia huovutuskurssilta :) Vetäjänä toimi Eija Aitola, aivan mahtava opettaja. Kuvassa on kaulakoru vielä osissa, tarkoituksena on laittaa kaikki "pumpulat" nyöreihin roikkumaan. Kurssilaisten ikähaarukka oli 25- yli 80 vuotiaaseen ja koru on iäkkäimmän kurssilaisen, oli muuten reipas mummo =)
Viereinen kuva on taas hartialiinan aloituksesta. Työhön on aseteltu villat haluttuihin kuvioihin ja sitten vain huovuttamaan :) Aiheena tulppaanipelto. Siitä on myös kuva valmiina. Päätimme kaikki "mummot" että keväällä uusin mielin huovutukseen :) oli meillä niin rattoisa seurue. Eilen kävi vähän köpelösti minulle, innokas lintubongari kun olen. Lähdin haistelemaan raitista ilmaa ( tupakalle) niin ovi meni lukkoon kun unohdin laittaa eston oven väliin :) syöksyin katsomaan että oliko puussa punatulkkuparvi, no olihan siellä mutta minä lukittuna ulos. Heittelin kiviä ikkunaan että tietäisivät tulla avaamaan, ei tehonnut. Sitten fiksuna olin tietenkin vaihtanut puhelimeni uuteen kun vanha ränkkäsi. Kaikki numerot mitä olin edellisenä päivänä kurssilaisilta saanut olivat tallentuneet puhelimeen, ei sim-kortille :( soitto rakkaalle Pirjolle että kaivaisi Eijan puhelinnron minulle jotta voisin soittaa että tulevat avaamaan. Jee ja sitten vain jatkamaan töitä =)
Vieressä olevan kuvan työt ovat oikealta lukien, pöytäliina, tulpaanihartialiina parit vauvan töppöset, sininen pussukka on Vanhan Rouvan tekemä ompelupussukka. Siinä on myös joitain harjoittelukappaleita, osa kun ei ollut koskaan käsitellyt huopaa.

Viereisen kuvan töissä on mm. joululiina, huopakukkasia, silkkiliina huovutettuna huopalevylle, oluttölkin kylmentimet, huovutettu jakkukangas ( tuo missä näkyy omistajan käsi) . Nyt on pakko lopettaa sillä kampaaja odottaa, minun kampaajani kun ilmoitti lauantaina että nyt on aika varattu maanantaille ja pakko on tulla. Palvelu pelaa =) eikö totta. Jatketaan taas päivityksiä, nythän on aikaa. Olkaa reippaita ja ulkoilkaa hyvin että jaksatte, moikka moi ja heippa hei =) =)