perjantai 25. kesäkuuta 2010

13.6-25.6.2010

Moikka kaikki
Tänään vietetään juhla-Juhannusta. Ollaan oltu ahkeria ja uuraita niin töissä kuin ulkoilussa. Työmaat kulkevat omaa rataansa ja puistot valmistuu pikkuhiljaa. Tässä näkymää eräältä työmaalta. Jollekin saattaa olla tuttukin =) Päivät kulkevat omaa rataansa, aurinkoa ja sadetta sopivassa suhteessa. Hiukan on viileätä ollut vielä.
Tiira samalta paikalta =) huomioikaa taivaan väri kuvissa. Eri suuntiin otetut, noin on kesätaivas muuttuvainen
Marjatan kanssa Kiiskilänmäen luontoreitillä nähtyä 19.6.2010 Maisemia näköalatornista ylä- ja alakuvissaTässä kuvassa näkyy melkein Jänismäen talo jos osaa tarkkaan katsoa. Maisemat olivat kyllä tosi komeat, olisi ehkä kannattanut "kake" purkaa ja katsella sillä =)Kapustarinta suosuoralla, ensi kerran kuulin linnun alakuloisen laulun. Kaunis ja erikoinen lintu =) Siellä oli tosi paljon latvasta katkenneita puita. Perhonen löytyi sitten lehtometsämäisestä paikasta. Reitilla oli lähes kaikkia metsätyyppejä matkan varrella. Paikka oli oikein kiva, siellä on petolintuja, vasilintuja ja sekametsän linnustoa. Paikka oli oikein mukava.
Alla Marjatta "kaken" kimpussa, ihasteli joutsenia jotka olivat järven toisessa päässä/reunassa. Etsiskeli myös kurkipariskuntaa jonka olivat Jounin kanssa nähneet.Kerronpa jutun tässä ohessa, noh, Marjatta ja Jouni ihastelemassa heidän pellolla kurkia (3 paria) siihen Jouni sitten huomioinut että niillähän taitaa olla poikanen. Marjatta hakemaan kiikarit ja oli siellä toki jotain. Pellon reunassa olla möllötti jänis =) sellaista voi tapahtua Jänismäessä luonnossa liikkuessa jos ei ole kiikarit heti käsillä.
Vehka Lauttajärven rannalta.Sitten ollaankin jo Tourujoki laaksossa Suvin kanssa. Lähdettiin Tikli jahtiin. Ei nähty EHKÄ kuultiin =)Hautausmaan valuvat reunat tavoitettiin Tourujoen laaksossa. En ole koskaan ennen vieraillut siellä vaikka vieressä ikäni asunut. Paikka on erittäin hieno, vaikkakin nyt pahasti rapistunut. Oikeasti sinne ei olisi saanut mennä, mutta otimme vastuun itsestämme =)
Lopuksi vierailimme hautausmaalla, yritin etsiä Ollin vanhempien hautaa, ei löytynyt kun muistin kordinaatit väärin =( Juhannusta vietämme Tuijan ja Peppon kanssa rauhallisissa merkein. Korjattiin laituri päivällä, nyt on ponttoonit kunnossa ei enää pääty uppoa. Jalkapallon ja kortinpeluun merkeissä aikaa on vietetty =)
Nyt saunaan ja järveen joten moikka moi ja hjeippa hei vähäksi aikaa.