keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Pitkästä aikaa =)

Paljon on vettä virrannut viimeisestä kirjoituksesta. Pihabongausta on harrastettu uutterasti =) siitä saaliina tällainen erikoisuus meidän pihasta. Ilmaantui salaa ja huomaamatta, luulin sen laulelua tavan peipoksi vaan paljastuipa "pönttölaisten" avustuksella Järripeipoksi. Ei ole ennen meillä päin näkynyt. Kuvan laatu heikko, lupaan laittaa paremman heti kun sellainen kameraan tallentuu.
Kevättä mennään jo pitkällä, järvessä vielä jäät (28.4) ja paikoitellen lunta maassa. Paljon on tapahtunut ja paljon on edessä =) On ollut mitä vaihtelevimmat säät. Satanut, paistanut, satanut vettä, satanut lunta ja satanut rakeita. Lisäksi välillä on ollut niin navakkaa tuulta ettei ole päätään viitsinyt ulos laittaa =)

Lasitöitä on tehty ja saveakin siinä sivussa on muotoiltu. Lintuja käyty oikein Laukaan Vihtasillalla katselemassa, Amerikan taivaanvuohi, ehkä, varmistusta vaille. Pihasta kuvattuja lintuja, melkoinen huiske käy ruokinnalla kun olen jatkanut pönttöjen töyttöä kylmistä säistä johtuen. Oikealla punarinta.
Ja vasemmalla on kuusitiainen aterialla
Kuvasin myös iki-ihanan punatulkkun, heti tuli joulu mieleen kun sen näin, ehkä yksi maailman kauneimmista linnusta =)
Lintureissun satoa Laukaassa
Siellä tuli juostua 25-26 päivä. kuultiin kyllä kohde mutta vilauksia näkyi. Paikalle oli saapunut alustavien tietojen mukaan Amerikan taivaanvuohi. Sen kyllää kuuli mutta näköhavainnot huononlaisia, aloitti soidinlentona 22.03 ja silloin oltiin jo niin hämärissä olosuhteissa että vain silhuetti näkyi kun lensi.
Pikkukuovi nähtiin heti kun laitettiin auto parkkiin, itse asiassa kaksi =)Onneksi kuvasin sitä, koska se olikin ainoa lintu joka tallentui kennolle. Räksiä ja kaikenlaisia tiaisia oli mutta niitä on kotonakin ;)Sitten paneuduttiin luontoon, lintua odotellessa tuli kuvattua kaikenlaista :=)
Bongareita oli saapunut paikalle paljon. Joka puolelta suomea tuntui väkeä olevan =) Ei tainnut lintu tietää mikä show sen takia oli. Sitten olikin jo aikaa kuvailla kuuta, se olikin ainoa mitä pystyi kuvaamaan kun pimeys saapui samaan aikaan linnun noustessa siivilleen =)

Nyt on vain tuumattava että moikka moi ja heippa hei seuraavaan kertaa.
ps. voi vierähtää taas tovi. Työt alkavat nimittäin 3.5 ja alku on aika rankaa aina =)Tähän loppuun vielä tilaustyönä tein saunan ikkunan n. 75* 35 cm