torstai 12. maaliskuuta 2009

Torstai

Eilinen meni työhuonetta siivoillessa ja muuten vaan hengaillessa. Tuija K oli kanssani siivoamassa. Päivä meni hurauksessa, meinasin myöhästyä emaloinnistakin. Emaloinnissa sain aikaan koepalan josta näkyy kaikkien emalijauhojeni väri. Suunnittelu on helpompaa kun tietää värit. Tarkoitukseni on tehdä pikkupalasista taulu, saa nähdä onnistunko siinä ikinä. Aihe on jo päässä, pitäisi piirtää "kaavat" ja sitten siirtää kuparilevyille. Emaloinnin jälkeen sitten äkkiä maalauskurssille, siellä jatkoin tiikerin tekoa. Valmistuu sekin aikataulun ( kurssin loppuun) mukaan. Tässä teille kuva joka on otettu yli 5 vuotta sitten, läytyi arkistosta :-) meillä oli silloin vielä Huussi. Saa arvata kuka siellä on :-)

Tänään minulla on palaveri Katariina H:n kanssa, olemme menossa grafiikankurssille lauantaina. Täytyy neuvotella Katariinan kanssa millaisen piirustuksen hän voi tehdä. Koko on ratkaiseva, sen on mahduttava painopellin palalle. Sitten Millan ja Ollin kanssa menemme Naistenpäivän kunniaksi "illalliselle", tarkoituksemme oli mennä jo sunnuntaina. Kävi niin että olin kurssilla, yllätys, yllätys joten jouduttiin siirtämään tähän päivään. Mutta kyllä se ruoka tänäänkin maistuu :-) Laitankin siitä johtuen kuvan, ei minun kalasaaliista vaan Henkan :-)
Käväisin aamulla pikku lenkillä ja linnut laulavat kilpaa. Täytyy aloittaa surffailu netin ihmeelliseen maailmaan ja selvittää posliininpolttouunien hintoja. Tarjolla olisi nimittäin vanha uuni joka myytäisiin Edullisesti :-) Ratkaiseva tekijä nyt onkin, paljonko on maximilämpötila siinä. Jos saadaan lämpö nousemaan 800 asteeseen niin silloin uuni vaihtaa omistajaa. Ehdotankin ystävilleni että perustaisimme uuniosuuskunnan. Nyt on pakko lähteä ulkoilemaan lisää, alkaa olla paikat niin jumissa. Työhuoneen huonopuoli on ainoastaan se että, siellä kuluu aika liian hyvin ei tule lähdettyä jaloittelemaan ja sen huomaa vasta seuraavana päivänä.
ps. meinasin unohtaa kertoa, tai olen voinut jo kertoakin mutta kerronpa uudelleen :-) Pinkin lippu on taskussa :-) Merja L-S ja serkkuni Heli lähtevät kanssani 12.11.2009 bailaamaan.
Nyt. moikka moi.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Lasia ja opettelua

No niin, taas on päivä kulunut työhuoneella ja välillä koneella :=) Laitoin testikuvan tuohon viereen. Kyllä tuon pitäisi ainakin aueta. Olen siis ollut työhuoneella Titti Koon kanssa, Titti teki lyijylasityönsä valmiiksi :-) ja minulla valaisimeen lasi on vasta suunnitteilla. Lasi, ( tietty/haluttu) nimittäin meinaa loppua kesken. Mikä siinä oikein on että olevinaan kaikkia laseja ja värejä löytyy, sitten kun alat jotain rakentamaan niin tulee vastaan se että sävyt eivät passaakkaan keskenään. Tylsää :-(

Onneksi pikkusiukku Suikki auttoi ensimmäisen karikon yli :-) ja ehkä Tarja H seuraavan. Torstaina menen tarkastuskäynnille, sitten selviää saanko sieltä tiettyä vihreää lasia. No niin, tähän väliin sitten testikuva 2.
Tarkastettu on ja toimii :-) Kuva on otettu Isolta- Vasaraiselta kun myrsky oli nousemassa. Voitte vain kuvitella kuinka sutjakkaasti airot liikkuivat :-) sen lisäksi vene on raahattava ruovikon ohi ja putken läpi tien ali meidän järvelle. Onneksi emme hukkuneet tai muuten vahingoittuneet. Kuva on muuten otettu ensimmäisenä kesänämme täällä Pienellä-Vasaraisella. Nyt poistun taka-vasemmalle ja sanon moikka, moit.

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Kurssia ja lasia

Kurssi viikonloppu takana, väsymys painaa päätä :-)
On se niin rankka tuo opiskelu, sen lisäksi vielä pitää tehdä töitä, niin huh huh. Lyijylasikurssi meni oikein hyvin, oli opettavaista huomata taas kerran miten sitä ihmismieli on suurrellinen. Olin päättänyt tehdä kynttilälyhdyn, korkeus jotain 5o cm ja halkaisia 42 cm. No kokoahan sille kertyi :-) Sain sen " kattoa vaille valmiiksi, teen katon sulatuslasista. Sulatan sen siinävaiheessa kun uunin saa tulille. Kylläpä se oli melkoinen urakka, laitan kuvia tähän malliksi kuinka kokosin sitä : 0 Näissä kuvissa kokoan alarakenetta ja kattoa yhteen, saadaksen " tornin " kiinni. Onnekseni Hilkka ennätti apukäsikseni :-)
Kuva ylhäällä, kokoan tuuletus aukoilla varustettua kattotornia. Kaikenkaikkiaan oli kauheahomma. Kunhan saan "hatun " sulatettua niin sitten olen tyytyväinen. Muuten aika meni kuin siivillä. Viikonlopulla ei ainuttakaan lintukuvaa ja ulkona en ennttänyt olla lainkaan. Ikkunantakaa tuli katseltua kaunista keliä. Tänään sitten onkin tuollainen harmaa päivä, kävin tapaamassa Evaa ja Inkeriä, opiskelutovereita. Oltiin samaan aikaan Puutarhurikoulussa. Inkeristä tuli kukkakauppias Uuraisille ja Eva pyörittää firmaa nimeltä http://www.evasuomala.net/ Jos kiinnostaa tilata tai teettää omannäköisiä kukkaasetelmia on Eva siihen paras mahdollinen tekijä :-) No niin sanon moikka moi ja tavataan :-) Uutiset alkaa joten kiire.