lauantai 17. tammikuuta 2009

Tänäänkin on talvi......

Pakko oli kuitenkin laittaa pari elisen otosta, Oli niin hieno tuo puolikuu. Kuvattava oli ;=), kello on jotain 9- ½9 välillä aamusta.


Ja sitten mönkkärikatoksen vieressä oleva puolukkamätäs kannon kupeessa oli jäässä, aika taiteellinen ja kaunis.Meillä aamulla pakkasta 19.7 astetta. Kyllä oli kauniin näköistä kun lähdin emalointi kurssille. Harmittelin mielessäni kun ei kamera tullut matkaan. Vaan kyllähän noita talvikuvia on tullut otettua jokunen :=) Olen kyllä nauttinut niin näistä aurinkoisista päivistä. Toivon tosiaan että pakkasia jatkuisia vielä vähän aikaa.


Tehtiin lasihommia Annan kanssa ja saunottiin.


Jää pitää aavemaista meteliä. Istuttiin jäähyllä Annan kanssa niin keskusteltiin että mikä siellä jään alla metelöi. Se on uskomaton ääni, yritin nauhoittaa sitä puhelimella. Olisin laittanut soittoääneksi. Ei se tartu, vain tuulen ujellus kuuluu muttei se haluamani ääni.


Nyt vaihdan kuulumiset lapsen kanssa Mesessä ja menen sitten nukkumaan että jaksan aamulla lähteä taas kurssille.Pakkasta enää 8,6.
Huomenna meillä on " ilmapulkan" veto päivä. Kerron sitten kuinka kävi.


Moikka moi.

perjantai 16. tammikuuta 2009

Talvi on taas..


Tullut meille Ilomäkeen. Aamulla kävin keräämässä pajuja huovutus kurssille. Pakkasta uhmaten kuvasin pikkulintuja sormet jäässä. Laitan muutaman otoksen nähtäväksi. Ei kovikaan huippulaatuisia mutta kuitenkin.


Tehtiin päivällä lasitöitä, Tuija teki kotkaa ja minä Päivin ja Markun lyijylasiovea kirjahyllyyn.

Pelattiin korttia kun Peppo saapui töistä. Lämmitettiin sauna ja välillä saunottiin ja käytiin järvessä. Tuijan flunssa pysyi ennallaan. Pakkasta 19 ja tähtitaivas loisti kun kävimme avannossa. Kello on nyt yli puolen yön ja pitäisi mennä nukkumaan, aamulla emalointikurssille lähtö aikaisin. No kahvi tekee tehtävänsä ja uni ei tahdo tulla kun sitä litkii yömyöhällä.

Ylemmässä kuvassa Talitiainen kurkisteli pihlajassa, ajatteli varmaan että mitä tuo täti heiluu terassilla. No väijyinpä sen verran hyvin että tuollainen otos tuli :=)
Ja viereisen kuvan sain Sinitiaisesta kun sormet jäässä kyttäsin aikani. Olisin niin mielelläni laittanut kuvan Hömötiaisesta mutta on niin surkeat kuvat siitä sekä Töyhtötiaisesta. 143 kuvaa otin ja koneelle niistä jäi 9. Niistäkään ei ole juuri julkaisukelpoisia kuin nämä. No harjoittelen lisää. Nyt menen näkemään unia lintukuvauksesta, moikka ja hyvää yötä.

torstai 15. tammikuuta 2009

Avanto on nyt auki :=)Nyt on hyvä olla, sauna tulilla ja avanto auki. Meillä mittari näyttää 11.4 pakkasta ja jää elää omaa elämäänsä. Kaikki jotka sen äänen ovat kuulleet kun pakkanen kiristyy, tiedätte tunteen kun menee laiturille. Aika aavemaisen kuuloista :=)


Tänään olen ahkeroinut sen eilen lupaamani ikkunan valmiiksi ja siinä ohessa sain kämmeneeni n. 5 cm pitkän viiltohaavan. Nyt yritän sitä hoitaa, pelottaa että se kirvelee kauheasti kun menen saunaan ja järveen :=(


Laitan kuvan ikkunasta teidän nähtäväksi. Sen koko on 79* 38 cm eikö olekkin tarkka mitta.
Nyt en viitsi laittaa siitä minun vammasta kuvaa tänne, niin ei tule huono olo teille kun ette näe sitä :=)
No niin , reikä testattu 9 päivän jälkeen, jumalainen olotila. Jää pitää meilkoista ulinaa, oli vähän aavemainen fiilis. Onneksi Olli oli lähellä, lue saunassa jos olisin kangistunut niin olisi ehkä tullut pelastamaan. No hengissä selvisin ja voin erinomaisen hyvin :=) Eikä haavaakaan kirvellyt kun laitoin siihen "hoitorasvaa".
Nyt meen saunakaffeelle ja sitten pari pasianssia ja suunnittelen jotain huovutuskurssi materiaalia verhojen lisäksi.
Moikka moi.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Ihanaa, pakkasta 4 astetta

Nyt on hymy herkässä, takana 3 h huovutusta ja pakkasta pikkuisen. Laitan teidän iloksi elämäni ensimmäiset huovustyöt nähtäville. Oikealla 2 kpl hiusnauhoja n 40 cm pitkiä ja 3 kpl stressipalloja :=) , siksi sellaisia koska ne ovat ihanan tuntuisia hipelöidä.


Nyt on vain maltettava odottaa 9 päivää ennekö pääsen uudelleen villan kimppuun. Paljon on suunnitelmissa tehdä, en kyllä ole varma ennätänkö muuta tekemään kuin paneeliverhot pajulla. Toivottavasti olen nopea ja näpsäkkä.


Laitan vielä kuvan Norjalaisesta röpelöniskasta (savea) jonka tein kesällä. sen korkeus on 20 cm ja pituus hieman enemmän.
Olen kaiken tämän lisäksi ahkeroinut pajalla sitä lyijylasi-ikkunaa,seurauksena hermoilusta, uurastuksesta ja kaikesta mahdollisesta sain viimeisen lasin menemään rikki :=(. Kiitos ystävälleni Hokkasen Tarjalle, hänellä sattui olemaan samaa lasia 20*20 cm pala. Hän sen ystävällisenä ihmisenä minulle sen antoi, joten huomenna ahkeroin ikkunan valmiiksi. Jos onnistun saamaan lasin ehjänä työhön kiinni ja totta kai saan.
Laitan siitäkin sitten infoa teille miten ja kuinka kävi. Saatan laittaa kuvan teidän ihasteltavaksi. Tilaustöitä :=) otetaan vastaan. Kaiken kokoiset työt onnistuu.
Kohta voin tehdä tilauksesta Huopataidetta, tunnettehan minut en osaa käyttöesineitä juurikaan tehdä.

Nyt sanonkin kaikille hyvää yötä ja menen "ulos" :=)

tiistai 13. tammikuuta 2009

Tylsää....Keli on ihan karsee, vettä vihmoo ja on niin pirun luikasta että hirvittää.

Eilisen lehdellä oli työkaverini Tuikkas Topi ja hänen vaimonsa Kaija päässyt etusivulle, Urheiluihmisiä isolla U:lla. Meikäläisellä on siis julkisuuden henkilö työtoverina.

Kävin tänään katsomassa Mauria, se on norjalainen metsäkissa. Oli komea otus, se tuli Hannan ja Jarkon sekä Aaro-katin seuraksi. Mauri on vasta vuosikas joten siitä tulee vielä komea kollipoika ;=)

Kävin myös etsimässä mönkijän perään kiinnitettävää ilmatäytteistä pulkkaa, en löytänyt mistään. Kaikkea muuta kyllä löytyi, mm. mattopuukkoja. Useampaa eri mallia paketissa ja "kynäkolvi" sekä nauloja.
Täytyy laittaa hakuun sellainen pulkka että voidaan vedellä toisiamme sillä. Se on nimittäin kuten aiemmin olen maininnut, maailman hauskin lasku- ja vetoväline. Ja lisäksi monikäyttöinen, sopii kaiken ikäisille ihmisille. Pitää vain olla ripaus hulluutta mukana :=)

Olin suunnitellut antavani näytöt kunnallisteknisistä töistä ensikuussa, meni mönkään. Ei voimassa olevaa työsuhdetta, eikä voi palkata vain muutamaksi päiväksi ja töitä ei ole tarjota pitemmäksi aikaa, tosi masentava uutinen. No iso pomo sanoi kyllä sen järjestyvän keväällä, näytön antamisen.
Positiivista siis se että joka tapauksessa töitä tiedossa ;=)
No joka tapauksessa lohdutukseksi ostin Apulannan ja Stellan liput Lutakkoon. Siellä en enää muistakkaan koko näyttöasiaa.

Nyt aion mennä köllöttään ja ottaa Porton haamun käsittelyyn.
Moikka taas ja kelejä teille kaikille.

ps. Alkoi satamaan aikalailla paljon, menen tarkastamaan tulviiko meidän piha näiden rankkasateiden jäljiltä. Vitsi, vitsi, vitsi...
vaan kukaan ei enä naura ;=(

maanantai 12. tammikuuta 2009

Sataa, sataa ropisee....

Kuvassa Siri, alias Nipsu. Ollaan harjoiteltu korvien oikeaa asentoa, huomaa vasen on jo oikein ;=)

Talvea??
Lämpötila + 2.8 kova tuuli ja sade.

Kylläpä on mukavat talvikelit :=( Ei ole ainakaan minun mieleen. Joku kyllä tykkää kun on lämmintä. Minulle ei sovi tällainen talvi alkuunkaan, ei innosta ulkoilemaan eikä muutenkaan ulkohommiin. Toivottavasti tulee kova pakkanen niin vesi jäätyy ja saadaan kunnon luistinrata. Silloin kyllä luistelu maittaa ja viihtyy jokainen meistä jäällä.


Nyt on sitten uurastettu pumppu järveen, saa avannonkin kunnolla auki. Illasta aionkin joogan jälkeen saunoa pitkästä aikaa kunnolla ja pulahtaa muutaman kerran, jihuu.
Kerron sitten huomenna että oliko " reikä" tarpeeksi iso minulle.

ps. eipä tarvinnut odottaa huomiseen, sinne ei meikätyttö mahtunut ja ilkosillaan en alkanut hakkaamaan tuuralla isommaksi aukkoa ;=) no pumppu on päällä edelleen kyllä se siitä ohenee.
Katsotaan sitten huomenna uudelleen josko sinne mahtuu.
Nyt hyvää yötä kaikille.

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Sunnuntai aamu

Niin ne päivät vierivät. Eilinen oli oikein antoisa päivä, Anna K oli seuranani tekemässä lyijylasitöitä. Koko päivä vierähti siinä.

Iltapäivästä oli Tupperit ja vieraita oli ihan mukavasti. Suurin osa vieraista jäi vielä luistelemaan ja lumikenkäilemään. Paikalle jäi Reetta R, Erja P, Milla A, Tarja H ( valmistui Merkonomiksi ) ja Anna K oli työhuoneella koko illan eikä malttanut tulla meidän kanssa iloittelemaan.
Reette oli ottanut myös puhallettavan ison liukurin, se osoittautui oikein oivaksi välineeksi kun laitoinne köyden mönkijän perään ja vedimme toisiamme sillä.
Se oli kertakaikkiaan mahtavaa, aiomme ottaa uusiksi sen kokemuksen.
Erja oli ainoa joka ei voinut / uskaltanut kyytiin mennä kun on selkä leikattu. Se oli kyllä oikein hauskaa, Tarjakin sitten viimemetreillä uskaltautui kokeilemaan ja ihastui lajiin. Erja sanoi että Reetan ja Millan menon kuuli. Oli kuulunut jäältä rantaan kauhea nauru ja kiljunta kun tyttöjä vietiin. Ei ihme se oli niin hauskaa.
Sitten saunottiin ja käytiin hangessa kun avannon aukaisu on jäänyt tekemättä, tänään täytyy avata se ja laittaa pumppu. Sen jälkeen sitä ei tarvitse joka kerta hakata auki.
Täytyy lähteä työhuoneelle ahkeroimaan.
Palataan....