perjantai 23. tammikuuta 2009

Helou, helou

Pakkasta on 6 astetta ja lunta ei sada enää.


Tänään oli kampaajalla käynti, sain uuden värin ( punainen). Lisäksi kampaajani käytti suoristus rautaa joten hiukset kiiltävät, siloiset ja ohuen näköiset. Oikein kiva juttu. Pinkaisin kotiin, söin ja kävin Sirin kanssa lenkillä, sillä oli kiire katsomaan PMMP:n Kuulkaas live dvd:tä. Ennätin katsoa puoliväliin ja sitten olikin aika palauttaa koira kotiinsa. Se on kiva juttu kun sen voi hakea silloin kun on koiran tarve. Palautat vain kun et enää jaksa hoitaa ja huolehtia siitä ;=) Sen lisäksi hyötyä saa kun tulee lähdettyä pari kertaa päivässä (jos ei nyt mitään maratoonia ) muutaman km:n lenkki. Niin ja tietty onhan lupa saatava myös omistajalta. Siis ei lenkkeilyyn, vaan että saa sen hakea.

No joka tapauksessa, palautin koiran hain Tarun. Ennätin moikata Siiriä joka laittoi taulua seinään, eripuraa aiheuttui mummin, äidin ja Siirin välillä mikä olisi sopiva kohta :=) No lopulta taulu jäi laittamatta ja Siiri lähti mummille yökylään.
Sitten me Tarun kanssa lähdimme huovutuskurssille, jossa oli oikein antoisaa. Ensin piti tehdä pikkujuttu harjoittelutyönä, sepä aiheuttikin heti ongelmia kun meillä oli eri käsitys pienestä Eija-open kanssa ;=) Piti äkkiä miettiä mitä tekee ja sitten vaan vääntämään "omasta päästä" jotain ennen verhojen aloittamista.

Laitankin tähän kohtaan kuvan työstäni, halkaisia n. 30 cm.
Aloitin verhojen tekoa, sepä ei ollutkaan niin helppoa kuin olin ajatellut. Oli nimittäin Eijakin ajatellut asiaa. Siitä tulikin suurempi projeksi kuin mitä "minä" olin suunnitellut. Mitäpä sitä pyristelemään vastaan kun asiantuntija antaa ohjeita.
Kaikkea ei saa helpolla ja nopesti totesin vaan asiaan ;=)
Nyt on painuttava pehkuihin ja uneksittava huovutuksesta että jaksaa aamulla lähteä puurtamaan.
Lisää infoa tulee huomenillalla jos jaksan enää kirjoittaa, on sen verran rankkaa käsille.
Moikka, moi kaikille.

torstai 22. tammikuuta 2009

Lämpö nousee...


Meillä on enää 1.5 pakkasta. Mitähän tästäkin tulee.

Tässä teille alkajaisiksi Sinitiainen, uteliaisuus voittaa ruokailun, Siri on kameran linssin oikealla puolella. Hauskinta oli se että lintu vain katsoi kun Siri sääti rannassa jotain :=)

Käytiin lenkillä oli aika liukasta, koira kyllä viihtyi hyvin. Ei liikaa pakkasta sen karvamäärälle, tai karvattomuudelle. Nyt se nukkuu, tai yrittää nukkua :=)

Häiriköin ja otan kuvia siitä. Aika "rauhallinen" tunnelma.
Sitten paljon tinteistä kuvia, 91 kuvaa otettu ja koneelle jäi 10. Minulla tahtoo olla tuo kuvaus taito tuota luokkaa ;=)


Laitan teille ihasteltavaa. Ruokatuntia viettivät Sini-, Tali- ja Hömötiainen. Tilaisuus oli käytettävä hyväksi.


Radiossa selvitetään kuinka helppoa on selvittää ruuan alkuperä.
No ei todellakaan kovin helppoa, toimittaja on selvittänyt asiaa nyt 3h eikä vieläkään tiedetä mistä maidon alkuperä paikka on. Joku mies Keskolta väittää kuitenkin että sen saa selville. Mielenkiintoinen väite, koska se ei selviä. Siispä aivan turhaa vouhkata että kaikkien saatavilla olisi tieto.

No lisää kuvia nyt, palataanpa takaisin kuviin.
Pakko laittaa molemmat koska alemmassa sinitintti katsoo maisemia.
Nyt mene työhuoneelle. Saattaa olla että kuulumisia tulee vielä tänään.

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Pakkanen laskee...

Enää 2.1 astetta, kamalaa :=(

Tulin juuri öljyvärimaalauksesta. Picasso valmistuu hitaasti mutta varmasta. Olin ajatellut että jatkan myös tiikerin maalaamista mutta joku oli lainannut malliani joten se siitä...
Koko päivän olen ollut työhuoneella, Sain ekan ovenlasin siihen kirjahyllyyn valmiiksi. Aivan kuten arvelin en malta olla laittamatta kuvaa siitä jo nyt.
Koko on 73*30 cm salmiakkikuvio on hyllyn kohdalla.
Kirjahyllystä tulee varmaan hieno kun kaikki lasit on paikallaan.

Väliajalla kävin Sirin kanssa metsässä. Huono oli liikkua kun upotti jopa koiraa. Oltiin tunnin jälkeen aika märkiä molemmat.
Kamera oli mukana jos oltais bongattu lintuja tai jotain. Siri kyllä löyti lumen alta kaikkea mitä tonkia mutta mulle ei juuri mitään.

No otinhan minä muutaman kuvan lu0nnosta, tässä yksi otos
joka on meidän mahtavimmasta kuusesta. Hiukan erikuvakulma kuin normaalisti, mutta se non vaan niin hieno puu.

Kävin moikkaamassa keramiikka väkeä, onneksi menin sillä keväällä järjestetään uusi emalointi kurssi. Aion ilmoittautua sinne heti huomenna, tai siis Titti ystävällisesti minut sinne ilmoittaa. Sen lisäksi tulin taas tilanneksi siemeniä Korpikankaalta. Muutamia Kärhöjä, joista tulee tietty kymmeniä koska silloin kun ei odota että ne itävät hyvin niin silloin niitä tulee aina paljon.
Nyt hetki pasianssia ja sitten tutimaan.

tiistai 20. tammikuuta 2009

Moikka ja talvea

Pakkasta aamulla 7 astetta ja nyt mittari näyttää 4,9.

Taas on päivä hurahtanut työhuoneella, sain leikattua Päivin ja Markun kirjahyllyn oven lasit. Ovista tulee heinot vaikka itse sanonkin :=) Teen ne lyijylasista, kirjahylly on jyhkeä ja korkea joten siihen sopii erittäin hyvin sen tyyliset ovilasit. Laitan sitten joskus myöhemmin kuvan niistä kun ne on asennettu paikoilleen. Voi olla että en malta olla laittamatta kuvaa jo siinä vaiheessa kun saan lasit valmiiksi, no katsotaan.

Tuija oli kanssani " töissä", sai aikaan kotkaa paljon. Siitä tulee hieno. Toivottavasti sulatus onnistuu. Sulatuslasissa on aina pieni epävarmuustekijä, uunin lämpötila voi sulatettavien esineisen lämmönvarauksesta riippuen vaihdella useita asteita haudutuksen aikana. No toivotaan parasta.

Nyt Milla tuli yökylään joten lopetan löpinät, laitan kuvan lenkkikaveristani ( ei Olli)
kuva on otettu 5 vuotta sitten mutta näkö ulkonäkö on sama ;=)

Lähden lenkille joten sanon moi moi.

maanantai 19. tammikuuta 2009

Emalointia :=)Nyt on käyty emalointikurssi :=).Laitan teille näkysälle muutaman kuvan töythötiaisesta ja punatulkusta. Töiden koko 10*11 cm.
Oli oikein antoisa kurssi, harjoittelin liimaa apuna käyttäen sormuksen tekoa. Sainkin aikaiseksi 3 kpl sormuksia ja muutamia kaulakoruja. Mielestäni onnistuin sormuksien teossa hyvin. Ensin muotoilin ne kuparilevyistä sormuksiksi ja sitten liimalla emalijauhe ja uuniin. Muutamia polttoja tarvittiin että sain värin sellaiseksi kun halusin. Laitan sormuksista kuvan myös.
Ollille isompi, ruskea ja pienet itselleni punainen ja vihrtävä. Saa nähdä milloin tulee sormeen laitettua ;=) Kuva ei ole ehkä paras laadultaan.


Nyt lähden viihdyttämään vieraitani, Tuijaa ja Tarjaa. Joten moi huomiseen.