maanantai 10. elokuuta 2009

Kesä on.....

kohta ohi ja Kummitusjuhlat lähestyvät vääjäämättömästi :-) Siksipä laitan muutaman kuvan joita saatte ihmetellä. Vasemmassa kuvassa Tarja H ja oikealla Anu M sysipimeässä metsässä.

Aika kulkee sellaista vauhtia että ei meinaa perässä pysyä. Viimeviikolla meillä oli työporukan kesken Rauhaniemen tukikohdassa kekkerit. Se oli mainio paikka, meillä on siellä vanha riihi, olimme laittaneet sinne ruokailun. Siellä olikin muka istuskella kun aurinko porotti niin kuumasta. Harrastimme grillausta ja kaikkea muuta oheistoimintaa :-) Paikalle oli saapunut koko tiimi ( yhtä lukuunottamatta). Meillä oli oikein rattoisaa, Hanna ja muutama " poika" lähti vielä baarireissuun illan pimetessä. Minä lähdin jo kolmen maissa Kannonkoskelle. Pirkko meitä siellä odottelikin jo. Jussi oli ennättänyt lähteä teatterille ennen meidän tuloa. Siinä sitä aika kului saunaa lämmittäessä ja soudellessa ( Pirkko) minä yritin kuvata lintuja. Eipä tarttunut kameraan yhtään lintua siltä reissulta. Myöhemmin kyllä laiturilta sain napattua muutaman kuvan Tukkakoskeloemon ( Mergus serrator ) poikasineen. Laatu ei kovin hyvä mutta elämäni ensimmäiset kuvat kyseisestä linnusta. Reissu meni oikein hyvin muutenkin , käytiin lauantaina katsomassa Omena putoaa, Hietaman E4 esitys. Oli hyvä, tykkäsimme. Ilta menikin kohtuu myöhään. Oltiin Kannonkoskella vasta puoliltaöin. Istuttiin hetki ja töristiin :-) oluen äärellä. Aamulla sitten olikin pihan siivousta ja Olli ja Jussi korjasi pumpun tai jotain, en tiedä, teknisiä juttuja :-) Pirkko ja minä tyhjennettiin peräkärry ja täytettiin se roskilla. Pitää saada paikat kuntoon, 22.8 on suuret juhlat Rekosen mökillä, Pirkko 50v, ONNEA :-) ihanaa että on juhlia, kesällä on niin mukavaa kun voi olla ulkona. Säätilakin on vain pukeutumiskysymys.

Tein perhosbaarin jota Jussi kovin epäili, vaan ei kauaa. Oltiin päikkäreillä kun Olli tuli terassilta ja ilmoitti että baarissa oli asiakkaita :-) Herukkaperhonen ja ampiainen sekä kärpäsi lajitelma. Kotiin lähdettiin vasta kolmen aikoihin, baaria tekemään tietysti :-) Milla ja Salli tulivatkin sitten iltakahvin merkeissä palauttamaan auton, oli Sallilla lainassa.
Alla vas. Perhosbaari ja olikealla kuva ihanasta, synkästä taivaasta eräänä iltana.


Perhosbaarin kattaus punaviinietikkaa, olutta ja sokeria. Sekä tietysti kukkasia, laitan myöhemmin kuvia omasta perhosbaarista jonka rakensin tietysti heti kotiin päästyämme.
Pirkon Digitalikset olivat erityisesti mehiläisten suosiossa, niitä kuhisi kukissa.

Otin melkoisen määrän kuvia niistä, vaan kun ei putkellani saa makrokuvia oli tyytyminen näihin kuviin. Jokatapauksessa ne ovat mielenkiintoisia elukoita ja niiden seuraaminen n hauskaa. Välillä viimeistelin nurmikon jonka Jussi oli aloittanut, vein asian sitten loppuun :-) Jussin iloksi.
Sitten vielä illanpäätteeksi oli komea auringonlasku. harmittaa kun ei näy se savu joka leijui järvenpäällä kun naapurustossa lämpesi sauna.
Tässä teille ihmeellinen asia pohdittavaksi! Kuka tietäisi kertoa minulle mikä/kuka tämän on aiheutanut. Olen ottanut kuvan muutamia viikkoja sitten sen tuolta meidän takametsästä. En kertakaikkiaan osaa kuvitella onko sen tehnyt lintu vai joku eläin. Ehkä kenties ihminen, en kylläkään keksi mksi ihmen moisen tekisi. Noh, ehkäpä teistä joku ottaa minuun yhteyttä asian tiimoiilt
Olli vielä ahertaa pukuhuoneen katon kimpussa ja kolistelee vallan kamalasti :-) laitettiin saunan seinät mustiksi ja uusitteiin lauteet, tuli hieno. Olen iostanut Ollia pari vuotta että haluan mustan saunan, nyt se on totta vihdoin. Se on ihan mahottoman hieno. Otan joku päivä muutaman kuvan ja laitan tänne teidän ihailtavaksi ne.
Aion olla tänään ajoissa nukkumisen suhteen, töissä ollut melko rankkaa. Työparini jäi saikulle. On ainakin 2 viikkoa pois, selkä remppaa. Täytyy toivoa että kuntoutuisi ja palaisi pian ( parane pian Hanna ) takaisin töihin. Meillä alkaa olla kohta pula tekevästä henkilökunnasta, kaikki työt tuntuvat kasautuvan näihin kahteen viikkoon. No eipä tuo haittaa, tehdään se mitä pystytään ja loput jätetään tekemättää :-( se vaan on tylsää kun tietää että tekemättömät työt odottaa jokatapauksessa tekijää. Eipä ole tarkoitus rasittaa teitä työasioilla, no kerroinpa kuitenkin.
Nyt on sanottava moi moi ja hei hei ja lähdettävä kohtapuoliin nukkumaan.