perjantai 11. syyskuuta 2009

Perjantai 11.09.09

Helou, helou, helou pitkästä aikaa :-) Viikkoja on ennätänyt vierähtää ja päivitykset jääneet vähiin. Kuvia on tullut otettua sitäkin runsaammin. Saatte siis kaikki ihanat lukijani kunnon kuvakimaran. Alla oleva kuva on eräänä iltana tallentunut kennolle, oli tosi hienon näköistä kun pilvenhattarat olivat tumman puhuvia ja muuten oli kohtuullisen kirkas ilta. Paljon on ennätänyt tapahtua tässä välissä. Töissä on onneksi kiirettä :-) se tarkoittaa ettei tule ainakaan lähiaikoina "kengän kuvaa" takamuksille. Lisäksi kaikki harrastukset ovat alkaneet kesän jälkeen. Mainiota, mainiota.

Tässä alhaalla näette loistavan kuvaajan loistavan otoksen, jos katsoo kauan ja hartaasti kuvan keskikohtaa saattaa nähdä pilkahduksen kahdesta Harmaahaikarasta lehtipuiden keskellä, täytyy olla tosi tarkka näköinen ;-)


Haikara jahdissa on juostu ruokatunnit, kahvitauot ja hiukan myös työajalla. Kiitos Tuija-sisareni, joka ystävällisesti ilmoitti että haikarat ovat Hämeenlahdella. Siellä ollaan siis oltu ja useaan otteeseen :-) Kuva kauniista kaislikosta, olipahan jotain kuvattavaa kun ensimmäinen reissu meni niin sanotusti harakoille. Kuvailin kiviä, heinää ja puita :-)

Seuraava reissu tuotti viiden haikaran näkemisen, joista tallentui erittäin huonoja lentokuvia. Sitten oltiinkin entistä innostuneempia :-) Ja juokseminen jatkui taas entistä innokkaammin. Sitten taas tärppäsi jonkin ajan päästä, laiturilla kolme haikaraa joista yhdestä sain erittäin suttuisen otoksen, tsadaa, laitettava se on jokatapauksessa.

Väliin maisemaa taivaasta, kuva on tältä päivältä. Ukkonen aloitti jyrinänsä 15.59 virittelin kameran jalustoineen salamoinnin kuvaamiseksi, nojoo. Aurinko paaistoi kuvan oikealla puolella ja kuten näette muuten taivas oli synkkänä. Nyrölä- Petäjävsi akselilla se luultavimmin oli. Ei se ikinä meille asti tullut ja salamakuvat jäivät unelmaksi :-(


Ja sitten taas erään bongausreissun tuloksia, ei ihan haikaran kokoluokkaa mutta lintu kuitenkin :-) Liekö tuo loikkimassa tulevaisuuteen ;-) vai sittenkin hyppy tuntemattomaan.

Taisipa tuo otus kuitenkin päättä lentää :-) Tällaisia otoksia riittää. Haikarat kun ovat saavuttamattomissa niin lintu kuin lintu kelpaa :-) Tämä viikko menikin hukkaan bongauksen kannalta sillä työmaat siirtyivät aivan muihin maisemiin :-) No, onneksi lintuja tulee ja menee ja jotkut jopa kameraan tallentuvat. Juhliakin on ollut, 40:set. Kiitos Ninan :-) meitä olikin siellä oiva porukka ja hauskaa oli. Sankari sai ansaitkemansa "timantin" ja muut juhlijat hyvän mielen :-) Sitten oli Millan ja Ollin synttärit, niitä kylläkin juhlittiin hiukan rauhallisemmin. Kyllä tämä kesä on ollutkin yhtä juhlaa, onneksi tulee talvi ja juhlarintamalla hiljenee hetkeksi. Täytyy lopetella jutustelu ja käydä vielä pikku lenkki Sirin kanssa, hain sen tänne seurakseni kun Milla on kipeä ja minä yksin koko illan. Ollilla on ollut hiukan kiireistä "eläke"päivinään :-) . Laitan kuvia taas lisää kunhan kurssikiireiltä ennätän, huomenna alkaa lyijylasikurssi ja täytyy olla aamusta heti pirteänä paikalla ettei naiset vie parhaita laseja :-) siispä moikka moi ja heippa hei....