lauantai 16. tammikuuta 2010

19.1.2010

Moikka moi taas pitkästä aikaa. Viikko on hurahtanut hetkessä. Vietettiin rauhallista viikonloppua, Henkka ja Sini tuli lauantaina pitkästä aikaa yökylään mukanaan Tico hössöttäjä. Se on jo kohta vuoden ja edelleen käyttäytyy kuin puupää =)
Muut tuijottivat Jypin peliä ja minulla on aikaa kirjoitella. Illemmalla pelattiin Ubongoa, uutta peliä jossa kerätään "jalokiviä" ihan hauska peli =)
Sunnuntai-aamuna Avaraa luontoa ja peliä =) Puolenpäivän jälkeen tulikin Tarja H ulkoilemaan, lähdimme metsään lumikengillä. Tarkoituksena oli ottaa Tarjalle kuvia joista hän tekisi tauluja ( valokuvana). Kuin kunnon kuvaaja konsanaa kuvaussessio meni hyvin = O Jos joku haluaa lisätietoja niin ottakaa yhteys Tarjaan =) =)
Lintuja bongattu ja vietetty ulkoelämää muutenkin. Opiston kurssit alkoivat viimeviikolla, jatkoin sitä minun kuutamotaulua. Kyllä tuottaa mulle päänvaivaa :(
Kelit on olleet suotuisat ja pakkasta 10 asteen hujakoilla koko viikon. Perjantaina näin ja kuvasin yli 1000 tilhen parvea Jyväskylän Kortepohjassa, kyllä en eläessäni ole nähnyt sellaista määrää lintuja kerralla saatika tilhiä. Kaikki te tiedätte sen kauniin helinän mitä nuo linnut pitävät ja se * 100 Kuvassa näkyy parvesta noin neljännes jos sitäkään. Veljeni ja avovaimonsa olivat menneet salaa naimisiin 8.1 Kuulin asiasta 12.1 tiistaina kaupungilla ,tuntemattoman naishenkilön suusta =O Voitte vain kuvitella kuinka olin hämmästynyt. Meitä on yksi Malinen lisää suvussa =) ONNEA heille, hyvän valinnan tekivät molemmat =) Lapset olivat Tuijan kanssa järjestäneet kakkukahvit meille sisaruksille ja vanhemmille =) Kiitos Iina, Aleksi, Joona ja Tuija, kakku oli oikein maittavaa ja kuvia ( hääjuhla) kuviakin otettiin muutama. Ei sitä välttämättä hääparin tarvitse paikalla olla kun juhlan järjestävät lapset. Nyt muita juttuja ja jatkan myöhemmin =)
Se on nyt sitten myöhemmin....
Tiistai 19.1 Wexi onneksi olkoon 50 täynnä =) Pakkasta ennustettu 20 ja jopa 30 astetta, en jaksa uskoa että tulee. Olen kyllä hyvin iloinen jos vielä tänä talvena saadaan pakkasta reilulla kädellä =) mikäs siinä, lämmintä kesää pukkaa =)
Päivät vierivät ja aikaa kuluu, olin Siiriä kaitsemassa maanantaina ja tänään tiistaina saapui ilouutinen Ilomäkeen =) Kivelän perhe lisääntyi kaksostytöillä tänään. Saana kävi pikaisesti pyöryttämässä tylleröt maailmaan =) Kampaajalla käyty juhlia varten ja lisäksi kävin hoitelemassa Tuulan ja Sepon päät kevätkuntoon =)
Viikoloppuna on puupirroskurssi. Täytyy aloittaa jonkin mallin suunnittelu etten ole sitten ihan puupäänä siellä =)
Tässä tämänhetken tärkeimmät uutiset ja palaan myöhemmin linjoille. Heippa hei ja moikka moi...

tiistai 12. tammikuuta 2010

Hei taas rakkaat lukijat =) Aloitus jäälyhtykuvalla. Ihana talvi, ihana talvi =)

On ollut niin aivan mahtavaa kun on kunnon pakkasia pitänyt =)
Kalenterissa 13.12 illalla -19 ja siitä alkaen seilasi -30,5 ja-10 asteen välillä. Vain kolmena päivänä on laskenut tällä aikajanalla alle 10 asteeseen =) Tätä kutsutaan talveksi. Avantouinti on ollut kiva harrastaa, vesi tuntuu lämpimältä kovilla pakkasilla. Kun asensimme sen pumpun tuonne järveen ei ole tarvinnut pakkasissa hakata avantoa auki. Sähköähän se syö kun minimissään 5 h päällä, ei voi mitään jos ilmaston lämpeneminen on minun syytä =) Mutta en jaksa kangen kanssa sitä auki pitää. Voitte siis syyttää minua ja ystäviäni jos joudutte talvetkin vastedes uima-asuissa viettämään. Nyt kylläkään ei ole enää kuin 7 astetta joten ei tarvitse kauaa pumpun pyöriä kun jo jääpeitteen saa lapioitua keposasti pois =) Muilta osin aika on mennyt hyvän ystävän juhlia suunnitellessa ( 50 ) mittarissa kohta ja maalailua harrastaessa. Savenvalanta ja lasityöt ovat toistaiseksi tauolla, tilauksessa on kolme taulua jotka aion saada valmiiksi ennen töiden alkua =)
Metsäretkellä ollessani tein tällaisen huomion, puussa korkealla oli "kolo". Otin kuvan kauko- ja likinä jotta näette tekin. Voisiko kenties olla jonkun linnun yöpymiskolo?? Ylä- ja alakuvat. Lumikenkälenkkiä yritin tehdä kun nuo kuvat nappasin. Vaan ei onnistunut, lumikenkäkengät oli hukassa ja rämmin jalkaisin metsälenkin :) tunti meni ja matkaa kertyi 700 metriä. Umpihankikävelyä se lähinnä oli. Polveen asti oli lunta, aika raskasta oli =)

On ollut mahtavia säitä kuten aiemmin mainitsin =) Ei kyllä kauaa ole tarennut kuljeksia ulkona kerrallaan, välillä lämmittelyä ja taas ulos tarkkailemaan tilannetta lintulaudalla. Sellainen ohjelma on ollut kohta kuukauden. Nyt tuntuukin että jaksaa olla ulkona vaikka kaksikin tuntia kun on niin lämmintä =)

Yllä. Tämän kuvan nappasin kaupunkireissulla, tuo meidän pikitien risteys on aivan mahtavan näköinen pakkasilla. Mäen jyrkkydestä kertoo nut kolme hiekoituslaatikkoa, sitä ei kuvasta hevillä uskoisi.

Yllä. Tässä kuvassa sama risteys, vastakkaiseen suuntaan. Horisontti siintää kauniina pakkasessa.

Keltasirkkuja on kaksi käynyt ruokinnalla säännöllisesti, tänään näin ensimmäisen harakan norkoilemassa pihakoivussa =) Närhiä käy muutamia sekä tinttejä eri "rotuisia" varmaan sadan huitteilla. Puukiipijä kuultu useaan otteeseen vaan ei nähty :( Elämäntehtäväni onkin tällä hetkellä, saada siitä edes ( yksi 1 uno one ett ) kunnon kuva =) Tämä pöllöpalleroinen on istuskellut muutamana päivänä koivussa, liekö saalista kärkkymässä. Kyllä se makoisan paistin saakin jos jonkun tinteistä nappaa.
No, katsellaan, katsellaan kuinka käy, ei vielä ainakaan höyheniä ruokintapaikalla =) Nyt moikka moi ja heippa hei, ulkoilma kutsuu.......