torstai 10. joulukuuta 2009

Matkailua 10. - 20.12.2009

Hello, hello =)
Taas on päivät vierähtäneet hirvittävällä vauhdilla =O Tuntuu että ei ennätä muuta kuin harrastaa. Olen ennätänyt käydä Turengissa ja Helsingissä tällä välin 7.12-10.12 ja 14.12- 18.12 Punkaharjun matka
7.12 Turenkiin matkustin Keke ja Aira Malisen luokse maanantaina maalauskurssille. Meillä oli Airan kanssa 3 päivän maalaussessio joka piti sisällään myös taiteen katsomista, Picasso (uusinta minulle) Ateneumissa. Maanantaina aloitimme maalailua, Aira ( kuvassa) olikin valinnut meille helpon kohteen ;) Ilta hurahti siivillä ja ennenkuin huomasimmekaan kello oli jo 10. Ei auttanut muu kuin lähteä iltapalaselle ja koisimaan sillä takana oli rankka päivä reissuineen.
8.12 Tiistaiaamuna autolla Riihimäelle.Junaan noustiin sieltä, meidän reissu Airan kanssa sujui junamatkoineen loistavasti ;) Junailija ei oikein ymmärtänyt kahta "maalaismuoria" jotka tunaroivat lippujensa kanssa " puolilaittomasti". Meinattiin jättää leimaamatta liput =) no höh, eikai me voitu tietää että viikon ajan voimassa oleva lippu pitää leimata :O Kaikkien yllättävien yhteensattumien kautta olimme kuitenkin iltapäivällä takaisin Turengissa. Kekellä oli vastaavasti ollut myös tuuria Hämeenlinnassa, hän lähti sinne tapaamaan ystäviään. Tapaaminen oli venähtänyt hänestä riippumattomista syistä ja oli tullut parkkisakko =) Vaan kun on ystävänä pankinjohtaja, ei tarvitse itse maksaa sakkoja. Kaveri oli luvannut maksaa sakon koska oli viivyttänyt Keken lähtöä :) Tiistai-ilta meni taas maalatessa aina 9 saakka, kohteliaisuussyistä oli pakko seurustella setänikin kanssa =) luulen kyllä että Keken aika sujui oikein mainiosti ilman Airan ja minun kälätystä Picassosta ja hänen taideteoksistaan. Saimme rauhassa ruotia taiteilijan sielunmaisemaa ;)
9.12 Keskiviikko, aloitimme maalailut jo aamulla varhain. Välillä vain bongausreissu valkoista fasaania kyttäämään ;) ei nähty. Paikalla oli varmaan satoja fasaaneja, mutta ei sitä mitä etsimme. Ajelukierros Haukkakallion kautta kotiin ja murua rinnan alle. Taas maalailua aina iltaan asti, sitten olikin saunan vuoro =) loppuilta kului seurustelun merkeissä. Ajoissa menimme kin yöpuulle sillä tarkoitukseni oli lähteä ajoissa kohti Jyväskylää.

10.12 Kotimatka alkoi jo 10 jälkeen. Lumisade yllätti minut jo puolessamatkassa, onneksi olin lähtenyt ajoissa liikkeelle. Kotona olin jo hyvissä ajoin, aikaa jäi illan kabaareeta varten valmistautumiseen. Tarjolla oli 70´s show alá Eurooppa 4. Olikin oikein hyvä show, kiitos Rekosen Jussin :) sekä tietty esiintyjät.
12-13. Meni maalailun merkeissä, ulkoilessa Sirin kanssa jonka hain seurakseni. Tulee ulkoiltua kun on koira seurana, Ollia en saa metsiin samoilemaan mutta koira ei osaa vaastaan sanoa ;)
Siri on saanut uuden puvun pakkaskeleihin. Se on aivan loistava ostos, kyllä tarkenee pakkasillakin, suuri kiitos Paula Tolppaselle =)
joka ystävällisesti sen on valmistanut.

14.12 Lähtö Punkaharjun Kulennoiseen Tuijan ja Peppon ja Ollin kera. Paikka oli oikein mukava, mökki?? ( 3h k sauna ja poreamme) viihtyisä. Saunoimme tietty ekailtana ja pelailimme korttia melkein aamuun =)
15.12 Olli ja Peppo poikkesivat Punkaharjulla kaupoilla ja Tuija ulkoili minun maalatessa. Sitten olikin ruokailun aika ja tv:n ääressä viiihdyttiin mainiosti. Illalla korttia ja seurustelua =)
16.12 Lähdettiin aamupäivällä ajelulle, Kerimäki ja puukirkko olivat ensimmäinen nähtävyys. Kylläpä se olikin komea, mahtava ja iso :O Punkajarju ja maisemareitti valokuvaamista varten =) siinäpä päivä vierähtikin joutuisaan. Illankorvalla " kotiin" ruuanlaittoon, saunomiseen ja pelailuun valmistatumaan. Jaa taas meni aikaiseen
Tilhet koivussa Retretin kupeessa, niiitä oli paljon puissa, ihana on niiden ääni =)
17.12 Matkailu jatkui aamulla kohti Savonlinnaa ja Majatalo Ilolaa =)
Ensimmäisenä Olavinlinnan kuvaukseen. Paikalla oli paljon sorsia rantavesissä, paikallinen asukas tiesi kertoa ihmisten syöttävän lintuja kesäisin. Syksyn saapuessa ihmiset lopettavat ruokinnan ja linnut kuolevat nälkään kun eivät ymmärrä lähteä lämpimään =(
Seuraava kohde olikin tunnelmallinen kahvila jonka yhteydessä oli käsityöläiskauppa, sieltä saimme Sannalle 30-vuotislahjan =) Kauppa oli täynnä kaikkea kivaa, Tuija osti kristalleja ikkunoihinsa.
Siitä siirryttiin suorinta tietä Jormakan Tuijan pitämään majataloon vierailulle. Ilola on vanha 1900-luvun alussa rakennettu talo joka on ollut työväentalona, päiväkotina ja vaikka sun minä. Nykyisin Tuijan kunnostettua sitä se toimii majatalona =) Paikka on oikein tunnelmallinen ja kodikas.

Kuvassa Majatalon Ilolan emäntä ja itse talo, pihapiirissä on lisäksi kesäaitta jossa majoitusta kesäisin. http://www.madeinlove.fi/valikko.htm tässäpä pikku esittely paikasta jos kiinnostuit. Nyt ylös, ulos ja lenkille metsään joten moikka moi ja heippa hei :)