torstai 19. maaliskuuta 2009

Rallia

Tänään oli ralliautoilu päivä. Olli oli testaamassa autoa lauantain kisaa varten Hirvimäen harjoituspätkällä Variksen Jukan kanssa. Me Eepen kanssa oltiin huoltojoukoissa :-) Eepe huolsi autoa ja minä huolsin kuvia ja makkaraa pojille. Valmiiksi infoa teille ( Suvi ja Tuija) taaskaan kuvat ei aukea isoina. Täytyy ehkä perehtyä asiaan, välillä tuntuu että toimii ja välillä taas ei toimi. Tutkin asiaa kunhan kiireet hellittää.

Tämän kuvan otin työpaikan pihalla olevilta kallioilta. Kävin moikkaamassa duunikavereita. Toivottavasti tapaamme työn merkeissä kohtuu pian. Noin puoli kolme starttasimme Kiilatieltä matkaan. Ajot sujuivat oikein mallikkaasti. Rengas valinta oli väärä, vaihto uusiin. Sen jälkeen menikin paremmin kun olimme vaihtaneet jäärenkaat ( mitä tarkoittaneekaan) alle.
Minä yritin bongata samalla lintuja, ei ainuttakaan näkynyt saati kuulunut. Ilveksen jäljet näin ja ralliauton useaan otteeseen :-) Tässä menoa " huonommilla" renkailla :-) Keli oli kyllä mitä mainioin, aurinko lämmitti jo tosi mukavasti.
Kuvien laatu on hiukan sitä sun tätä, ei ollut oikein hyviä paikkoja mistä oli kuvia ottanut. Renkaan vaihdon jälkeen etsin paikka mikä olisi ollut korkeammalla. Lyösin tukkipinon jonka päälle könysin. Lunta oli ojassa niin paljon että mun kiikarit oli yltäpäältä lumessa kun konttasin siellä. Harmi ettei kukaan ollut kuvaamassa mua :-)
No niin, renkaat vaihdettiin ja makkarat paistettiin. Sitten taas uusia kierroksia. Miehet sanoivat että heti oli parempi ajaa. Pitoa ja luistoa ja liukkautta ja mitä kaikkea ralliin kuuluukaan??? oli sopivasti :-) Meidän aika kului oikein rattoisasti, huomaamatta kello olikin jo kuusi, oli aika lähteä kotia kohti. Kyläsepän kautta tulimme. Hörpimme kahvit ja nautimme kuka mitäkin oheistuotteita. Hain vain auton Kiilatieltä ja pöräytin Hokkasen kautta, vein Katariinan taideteokset ja kävin tankilla. Kotona oli vasta kahdeksan aikaan, äkkiä sauna ja takka tulille että pääsee ajoissa nukkumaan. No tässä on tulos :-) kello käy puoltayötä ja minä istun yhä koneella lörpöttelemässä. Sitten vielä viimeinen rallikuva, koska ilman lintua ei voi lopettaa juttuja :-)

Lintupa tietenkin. Tuli niin kiva kuva "sinitintistä piilossa". Eikös vain olekkin hyvä otos, ovat niin söpösiä kun hakevat pähkinäitä ja sitten kuvittelevat olevansa minulta piilossa. Minä vanha kamerakyttä :-) Kuva on omasta pihasta aamullisen bongauksen tulos.

Koneelle luultavasti/toivottavasti en pääse ennen sunnuntaita. Se tarkoittaisi sitä että olen päässyt maalauskurssille Saarijärvellä. Kaikki pitäkää peukkuja mun puolesta.

Sitten ei muuta kuin moikka moi.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Tiistain tarinoita

Pohjantikan metsästystä
Lähdin aamupäivällä moikkaamaan työkavereitani Sääksvuorelle. Huhujen mukaan siellä pyöri pari Pohjantikkaa ja Palokärki. Ei muuta kuin kamera laukkuun ja menoksi. Ensin siinä vaihdettiin kuulumiset ja muut tärkeät jutut, sitten kiipeämään mäen päälle jossa tikat usein näyttäytyvät. Kiersin työmaa-alueen "yläpuolen" läpi. Ei muuta kuin pari tiputakkista "äijää". No heistä muutama kuva ja pari tuntia aikaa oli kulunut :-) Kahvitauko ja tarjoilua myös minulle herkkujen kera, nam. Siirryimme Ketun kanssa tupakalle ja pohtimaan mistä löytyy ne kuuluisat linnut jotka kaikki muut olivat jo nähneet.
Lähdin siitä hiljalleen kiertämään "alapuolta" jossa myös paljon kantokasoja, niiden äärellä ne oli havaittu. Siellä kierrellessä äkkiä silmiin sattuu liikettä eräässä kasassa. Kasa oli kaukana mutta annoin kameran laulaa :-) Se kuvauspaikka ei kovin hyvälaatuisia kuvia tuottanut. Tikka lensi pienen mäen nyppylän yli ja minä tietty perässä :-) Siellä minä kahlasin napaa myöten umpihangessa tikan perässä. Se vain kannatti, siinä niitä olikin pariskunta. Kuvia tarttui kameraan 617 joista poistin parisataa heti kättelyssä. Loppuja taytyy tarkastella lähemmin. No kuitenkin loppujen lopuksi reissu oli kannattava ja minä näin ensimmäistä kertaa elämässäni Pohjantikan livenä :-)
Yläkuvassa naaraslintu. Ainoa otos mikä on siirretty koneelle manipuloimatta kuvaa, 617/1 ei hääviä kuvaamista. Harjoitellaan lisää :-) Ei hätää, onneksi linnut eivät sieltä karkaa mihinkään. Uusia keikkoja tulee ja aikaa on. Toivottavasti menen kyseiselle työmaalle kunhan aikani koittaa :-) Silloin on vain vietettävä kahvi- ja ruokatauot ulkona kameran kanssa :-)
Tässä kuvassa uros. Pääsin noin 10-15 metrin päähän linnusta, se oli aika pienikokoinen. Kaunis kuin mikä ja tosi touhukas.
Silloin naaras oli siirtynyt pikkukoivuun ja katseli sieltä työmaa hulinaa. Uros seurasi heti miten perässä. Sitä oli hauska seurata, liian lähelle ei kuitenkaan uros päässyt.
Yläkuvassa naaras on vielä yläpuolella.
Seuraava kuva onkin siirtymävaiheesta. Ehkä uros meni liian lähelle ja tässä naaras siirtyi uroksen alapuolelle.

Sitten olikin aika poistua paikalta ja lähteä kohti Vaajakoskea, kävin Siken luona syömässä herkkuruokaa ja tuoreen pullan kera kaffet. Hyvä Sikke, pullat oli herkkua :-) Siitä siiryin joogatunnille ja illalla kotiin Kortelaisen kautta. Haettiin Vertti kyytiin ja tultiin saunomaan ja avantoon. Iltamyöhälle pelattiin taas korttia. Aamulla pää olikuin Haminan kaupunki, kuten sanonta kuuluu. Pelatessa aika menee siivillä ja sitten sitä ollaankinjo huomisen puolella huomaamatta ;-)
Jatketaan taas turinoita ja tarinoita, nyt ulos sillä silmäni näkevät kirkastumisen merkkejä ilmassa. Kamera kaulaan ja menoksi. Moikka moi.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Lauantaina poutaa, tänään pilvinen sää.

Lauantaina grafiikkaa :-)
Taas päivat vierii verkkaiseen. Eilen oltiin Hokkasen Katariinan kanssa grafiikan kurssilla.
Paikalla oli myös Kortelaisen Tuija ja Haverisen Tuula. Aika meni oikein rattoisasti, siellä tehtiin useita erillaisia tekniikoita. Vieressä yksi kuivaneulatekniikalla tekemäni kissa-aiheinen "lehti". Katariina teki ensityön styroksin tapaiselle levylle. Piirros suoraan siihen, sitten levitettiin värimassa ja siitä siirto paperille kumitelalla telaamalla, tässä 5 eri väriversiota ( kuvat oikealla ). Otin kuvat kännykällä kun kamera unohtui kotiin. No jäi kuitenkin joku muisto :-)
Sitten oli vuorossa grafiikkaan tarkoitetut värikynät, niilla Katariina piirsi useita kuvia ja sitten siitä laakapainona siirrettiin paperille. Tässä kuvassa Katariina painaa maailman historian ensimmäistä aitoa grafiikanlehteään.Sepä sujuikin mallikkaasti. Sen jälkeen oli vuorossa monta koevedosta. Lapsi ilmoitti lähtevänsä 2 viikon päästä uudelleen kurssille :-) Ei siis mennyt eilinen päivä hukkaan. Kotiin tultuani Suvi_siukku piipahti saunaan ja avantoon, siinäpä ilta rattoisasti kuluikin. Laitan tähän vielä yhden kuvan Katariinan töistä, on ne niin upeita. Kaksi vasemmaista on tehty sillä piirrostekniikalla ja oikenan puoleinen on kuivaneulatekniikalla.
Itse ennätin tehdä 2 linopaino kuvaa, se on aika työläs prosessi. Kaiverretaan kuva ja sitten sille peilikuva jos halutaan kahta väriä l. 4 laattaa kaiversin. No, olin päättänyt että 2 värillä pai netaan, onneksi en sentään 4 tai 5 sillä silloin niitä levyjä olisi kaiverrettava joka värille oma :-) kyllä sain menemään muutenkin aikaa useita tunteja. Katariinan ja minun linokuvat haen vasta keskiviikkona. Silloin ne ovat julkisesti esillä.
Vieressä kissoista toinen versio. Vielä yksi kissa jäi jäljelle tulevaa kertaa ajatellen. Jos oikein innostun niin teen senkin mallin linolle. Silloin sitä voi käyttää useammin kuin painopeltimuottia.
Käytiin Sirin kanssa tässä välissä lenkillä kun aurinko aloitti loisteensa. Otin muutaman valokuvan todisteeksi. Oli oikein kivaa jäällä kävellä kun ei tuullut. Teimme retken ilveksenjälki paikalle, ei yhtään jälkeä. Ettei vaan olisi ollut se meidän kulman ilves joka Kirrissä jäi kuukausi sitten rekan rusikoimaksi :-( No aurinko helli meitä hetken ja painui sitten pilvien lomaan. Sain kuitenkin yhden otoksen. Jonka esittelen nyt. Eikös vain näytäkkin kauniille tuo metsän reuna kun aurinko siihen loistettaan luo. Täytyy keittää kaffet ja valmistautua järveen ja saunaan. Sieltä iloksemme saapuu Pirjo L. Ahkerin avannon ystäväni ;-) Illasta tuleekin TT ja sitten vien Sirin kotiinsa, Milla saapuu "työkeikalta", ristelyltä siis. Olivat työporukan kanssa katsomassa Pete Parkkosta laivalla :-) se oli niiiin hyvä, oli kommentti Millalta kun soitti. Nyt sanon moikka moi ja heit päälle :-) Uudet kuulumiset viimeistään torstaina.