tiistai 26. toukokuuta 2009

Tiista ja Genesis

Näin on taas aika mennyt. Ihanaa kun saa olla paljain varpain .( ei töissä ) Tässä kuva Rauhaniemen riihen kulmalta, äärioikealla Verivaahtera , Acer platanoides "Schwedleri", keskellä Rusokirsikka, Prunus sargentii ja vasemmalla Kynäjalava, Ulmus laevis sekä sinivalkoinen taivas. Kaunis kuva :-)
Olemme vihdoinkin saaneet painajaismaisen Kuokkalan koirapuiston valmiiksi JIPPIIJEEJEE. Siirryimme Eerolan maankaatopaikan maisemointiin, siellä on paljon lintuja. Sopii meille hyvin :-) Tänään en koskenut kameraan lainkaan töissä.
Seuraava kuva ei valitettavasti suostu kääntymään oikeinpäin ( Picasan vika) käänsin sen jo oikein päin kuvankäsittelyohjelmassa. Rankka raesade yllätti meidät Suvi, Tuija, Olli ja minä vietimme rauhaisaa kahvihetkeä :-) kun rakeet paukutti terassikatetta niin että tietää. Hyviä otoksia sain muutaman, tässä esimerkkiä.
Maanantaina olimme Rauhaniemen päässä laiturilla bongaamassa Ruokokerttusta mutta koneelle tallentui paljon järviruokoa ei kerttusia. Siellä varikset ahdistelivat tiiroja ja lokkeja pesillään. Tilalle sain heikohkon otoksen Pikkutyllistä joka keikisteli maalaiturilla. Aion jossain vaiheessa mennä uudelleen maastokuvioisissa kuoseissa :-) .
Alimmainen kuva on samalta illalta ( sunnuntai) kuin raekuurokuva. Olimme soutelemassa Tuija souti, Suvi kalasti ja minä taivastelin :-) Olli hoiti saunan lämmitystä ja me oltiin järvellä kunnes oli valmista. Järvi on jo lämmin, Suvi ui ja se tarkoittaa että vesi on lämmintä ;-) Tämä lokki, en minä varmaksi tiedä, pesii joka kesä samassa paikassa. Naapurin laiturin vieressä, matkaa n. 7 m. Siinä se on ollut niin kauan kun meillä tämä paikka on ollut.
Nyt täytyy lopetella ja poistua nukkumaan että jaksaa töissä. Huomiselle ennuste salamointia ja sadetta. Kameran akku täytyy ladata että virta riittää. Nyt hei hei ja moi moi.