torstai 1. heinäkuuta 2010

28.6- 1.7.2010

Juhannus on mennyttä ja hyvin menikin =) Oli ihanat kelit kun alkuviikosta ei vielä liian kuumaa. Työtahti on ollut vielä kohtuu verkkaista. Muutaman kohteen aloitus on hiukan venähtänyt. Loppuviikkoa kohti sitten lämpenikin.  Korpilahti tällä hetkellä kohteenamme ja siellä Tähtirinne. Kiva on ollut kuumalla kelillä siellä toimia kun ei tule hiki =) Isolta järveltä tuleva tuuli pitää huolen siitä. Siitä siirtyminen  Mäkimatin perhepuistoon joka palauttikin meidät arkeen =)
Tuija-siukun kanssa retkellä Miehinkäisen lintutornilla 24.6. Siellä myös luontopolkuja kaksi, Talkoovuoren lenkki ja sitten sellaisille lammille toinen. Sinne toiseen me eksyttiin :) ja sieltä kaitta ominneuvoin suon kautta vahingossa lintutornille. Oli tosi kiva reissu. Lokkeja, tiiroja ja liroja oli. Lisäksi pikkuisia =)
Sitten joku outolintu =O jota ei ole vielä tunnistettu. Seuraavalla kerralla "kake" kaivetaan laukusta, nyt jäi kaivamatta kun sen eksymisen kanssa meni niin pitkään :::))) Kuvan sain, luokattoman huonon ettei edes tänne kehtaa laittaa ;) Paikallinen liro Miehinkäisen rannalla meitä varoitteli poikasistaan. Se oli kyllä hauska lintu, seuraili meitä pitkin rantaa niin ettemme enää tienneet missä sen pesä olisi saattanut olla. Sitten kyllästyttyään se lensi vastarannalla mäntyyn ja siellä tarkkaili tilannetta, liekö ollut puolisonsa viereisessä puussa =)
Nyt vihdoinkin 1.7 Ukkosta vihdoin ilmassa ja taivaalla. Hiukan oli jytinää, ei kuitenkaan mielestäni tarpeeksi.  Salamoi hiukan ja satelikin.
Ollaan vietetty laatuaikaa jalkapallon parissa <3  Huomenna olis elokuvailta Millan ja Sallin kanssa, Epäilys Twilight sarjan kolmonen. Sieltä suoraan Peäjävedelle Ekke-papan möksälle. Paikalla odottavat Iina ja Joona Tuijan kanssa. Lauantaina sitten lokkien kuvaukseen =) ja sitten illalla PMMP Pihkurin rannassa. Merja L-S on viemässä Kaislaa ja kaveria joten lähden Merjalle seuraneidiksi ;) Tyttöset kuulemma nukkuvat kotimatkan, on nimittäin sallittu keikka. Siksi niin kauaksi on lähdettävä jos lapset haluaa nähdä PMMP livenä.
 Meidän oma pikku Harmaasieppo, oli tehnyt pesän vanhan terassin pylvään nokkaan. Tuossa se kurkistelee että kuka uskaltaa häiritä ;) näin aamutuimaan.  Siellä se pönöttää ja tuijottelee isoilla silmillään minua kun tarkastan tilannetta välillä =) Olen kyttäillyt tiltalttia kun se tuolla mua kiusaa äänellään eikä näyttäydy :( samaten se yölintunen joka kiljuu yökaudet enkä saa siitä selkoa onko närhi vai joku muu lintu. Olen nimittäin kuullut että närhi on erinomainen matkijalintu. Se on nyt laulanut kuukauden päivät joka hemmetin ilta ja yö. Kohta se on kaivettava esiin tavalla tai toisella jotta saadaan selvyys mikä lintu se on ;;;)))
Retkeillessämme Tuijan ja koirien kanssa lähi metsässä tapasin siellä talläisen perhosen joka näytti ihan ruskan värjäämältä lehdeltä joka leijailee ilmassa =) sekä alla oleva perhonen. Suolla oli paaaaaljon tulossa lakkoja, saas nähdä ennättävätkö kypsyä vai kerääkö naapuri ne taas kerran puoliraakana. PRKL......   Siri ja Vertti nautti täysin rinnoin suojuoksusta ;) meillä muuten vaan oli hiki Tuijan kanssa. Kyllä meidän metsässä on kiva taivaltaa. Mörkölammen ympäri vain ei tahdo päästä kun on jo niin vesakoitunut =( Joskus kun on oikein reippaalla päällä ja ei koiria niin voisi yrittää, siellä on nimittäin lintujen pesiä paljon. Siri ainakin lähtee heti jos linnut lentävät kohtuu matalalla. Sillä ei ole tapana tuumata linnuista mitään jos ne on maassa, mutta lentoon lähtiessä sen saalistusvietti herää heti. Alla oleva perhonen in varmaan joku lanttuperhinen, en minä tiedä ;)                                                          
 Kerron myöhemmin keikasta ja elokuvasta, elokuvan suhteen ei kovin suuret odotukset. Kirjat lukeneena minulla on jo tietyt mielikuvat päässäni ja ne on vaikea siirtää kankaalle joten ei suuria odotuksia. Kuvia lultavasti otan keikalla jos ei sitä erikseen kielletä =) niitäkin tulette sitten näkemaan.  Nyt täytyy lähteä valmistautumaan yöpuulle, aamulla aikainen herätys. Siksipä sanonkin teille moikka moi ja heippa hei.