maanantai 12. lokakuuta 2009

12.10 Satun synttärit

Maanantai-ilta.
Lunta/räntää sataa. Talvi siis tekee tuloaan :)
Tänään oli töissä aika ankea päivä, kaivoimme puille talvivarastointi paikat. ( paitsi tietty bongausreissut, pitää ottaa yhteyttä Suvi-siskoon että saisimme lainaan "tehokkaammat" kiikarit ;) omissa ei riitä potku. Tavattiin parvi lintuja joita emme saaneet selvitetyksi. Veikkaus on tähän mennessä Isokoskelo tai Silkkiuikku, tuntomerkit vaan ei näy kunnolla kun oleilivat kiikarin kantaman ulottumattomissa :) Tarkoittaa ojaa jonka leveys on 50 cm ja syvyys n. 40 cm, kaikki on todennäköisesti laitettava valeeseen odottamaan kevättä. Lisäksi hiukan järjestelyjä että kaikki astiataimet saadaan myös varastoitua talven yli. Töitä kyllä riittäisi jos työsopimusta jatkettaisiin ja eivät olisi kovin pakkasvoittoisia. Jäinen maa kun ei ole paras mahdollinen istuttamiseen ( ei kaivamisen eikä kasvien suhteen)
Viikonloppu meni lyijylasikurssilla.
Vasemmallaoleva kuva on Satun työstä edellisen viikonlopun tiimoilta n. 50*40 cm ja oik. ensityö 25*20cm eräältä mieheltä, noloa mutten muista hänen nimeään.
Sain aikaiseksi ikkunakoristeen joka on tinaamista vaille valmis. Aikamoinen räpellys tuli, laitan kuvia sitten joskun kun saan aikaiseksi ottaa siitä kuvan. Lasia tuli käsiteltyä sen verran että taas on sormet haavoilla :( ikkunalasi on sellaista että tekee tosi helposti viiltohaavoja jos unohtaa hanskat, niinkuin minä 90% unohdan.
Huovutuskurssia odotan jo innokkasti, se on niin rentouttavaa kun ei tarvitse ajatella mitään :) antaa vaan käsien hoitaa tehtävänsä. On aika orpo olo kun ei ole mitään menoja tällä viikolla, kaikki harrastukset on nimittäin syyslomalla. Täytyisi kuitenkin suunnitella joku aihe/kuva minkä voisi tehdä grafiikassa ensiviikolla. Jos vaikka oiken joululahjavedoksia ottaisi :) ( varokaa suku) kaikki tulevat luultavasti " nauttimaan" tästäkin harrastuksesta. Toinen vaihtoehto tietenkin olisi se että kutsuisi sukua kylään ja sitten valitsisivat itsensä näköisen "lehden" itselleen.
Tiistai on mennyt ja siirremaata hoideltu kuntoon. Kasveja on alkanut tulemaan melkoista tahtia :) tänään puita ja pensaita sekä perennoja ja huomenna lisää muutama tuhat. Käytiin kiikarit hakemassa mutta linnut olivat piiloissaan. Emme nähneet eilisistä linnuista vilaustakaan joten huomenna ruokiksella otettava uusiksi kun vielä tehokkaat kiikarit ovat meillä :)
Loppuajan töissä onkin melkoista huisketta, pitäisi saada ainakin kolme puistoa istutusten osalta valmiiksi ennen 23 päivää joten huh huh. Nyt pitäisi lopetella ja lähteä punkan pohjalle