keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Pyrstötiaiset ja Picasso

Olen ollut tänään kuvaamassa lintuja. Lisäksi harrastamassa emalointi ja öljyvärejä :-) Kaikki sujui mallikkaasti paitsi emalointi. Siellä oli mulla ongelmia oikein olan takaa, liian vähän jauhetta, liikaa kuumennusta ja kaikkea sen sellaista. Tämä kuva on "hiukan" kallellaan sori. Huomautan nimittäin siukulleni tästä asiasta, aika useinkin :-) Elämäni ensimmäinen valmis öljyvärimaalaus, kylläkin kehykset puuttuu :-)
Laitan kehykset heti kun se on kuiva, se on ollut kotona vasta 2 tuntia :=) Ai niin ja ne iki-ihanat linnut. Koko päivän niitä kyttäsin Köhniöllä. Valehtelisin jos väittäisin että lyhyemmän ajan kuin 4 tuntia. Olin juuri lähdössä pois, sanoin Tuijalle että laitoin kameran laukkuun. Niin silloin se tapahtui. Olivat saapuneet pyrstikset paikalle sankoin joukoin lue 4 kpl pakko laittaa muutama otos tänne. Ne on NIIN kauniita että sielua lämmittää.
Sitten otos pikkuvarpusesta joka on kauniinpi kuin varpunen, väriensä ansiosta.

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Taas on aikaa kulahtanut !

Tässä Vepa " harrastaa" odottelua. Olisin halunnut ottaa kuva picasan kautta, ei vaan onnistu. Olin nimittäin muokannut sitä kohtuullisen hyväksi. Joskus kun asiantuntijoita saapuu paikalle niin hoidetaan sitten kuvien siirtoa kunnon tapaan.
Ollaan Tuija-siukun kanssa vietetty aikaa työpajalla. Hän ahertaa keittiönvalaisimen kumpussa ja minä Salli-tyttösen synttarilahjan kimpussa. Eilen oli saunakeikka ja paikalla Pirjo ja Tuija. Milla tuli kyläilemään ja jäi yöksi. Aloittelin maalausta heti eilisaamusta ja siinä vierähtikin koko päivä. Tuija on saanut melkein kaikki lasit leikeltyä, suunnitteluun meni aikaa paljon, on niin paljon lasivaihtoehtoja ja oli niin vaikea päättää millä tekee ;=) Tänään aamulla jatkoimme hommia ja iltapäivän puolella oli maalaus sitä vaille valmis että jää nyt odottelemaan seuraava kerrosta maallia. Jatkoin muutamaa keskeneräistä työtä, sitten siirryin köksän puolelle :-0 tylsää puuhaa. Laitan tähän vähän esimakua maalauksesta, koko 50 * 70 tai jotain sinne päin. Tämä kuva on jostain 70-luvulta, luulen niin. En käsitä mistä lapseni on saanut päähänsä haluta maalaus juuri tästä juliste/levynkansi aiheesta :=) No, samahan se mitä sitä siveltimellä kankaalle laittaa, kaikki maailman aiheet on jo maalattu niin on vain käytettävä vanhoja aiheita :-) Tänään oli jooga pitkästä aikaa, miten sitä muuttuu olevinaan muutamassa viikossa kankeaksi kuin Kaikkonen :=) Nyt on kyllä niin hyvä olo, aiemmin päivällä oli orastavaa päänsärkyä mutta sekin on helpottanut. Täytynee mennä tv:n ääreen ja ottaa vaikka kudin kätöseen, sieltä voi tulla vaikka jotain katsottavaa. En jaksa enää istua tässä koneella.
Moi moi ja jatkoja kaikille.