lauantai 2. toukokuuta 2009

Lauantaita

Välissä Roryn kuvia teidänkin iloksi, jalkapallon peluu on kyseessä.
Lauantai on kääntymässä yöhön, Päivi myrkyttää omenapuita, pojat katsovat suomen peliä ja Riku katsoo tulevaisuuden maailmaa. Tänään Markku oli tuomaroimassa Mouhijärvellä ja me muu sakki Turun kasvitieteellisessä käymässä. Ihasteltavaa riitti vaikka oli vasta kevätkukkijat aloittaneet. Paljon kauniita havupuita tuli esiin kun ei ollut kukkaloistoa. Matkaan lähti Päiville hevoskastanjat 2 kpl, ruusukvitteni ja keltavuokkoja 4 kpl. Minä ostin ruusukvitteniä 2kpl ja keltavuokkoja 4 kpl. Olli katseli havupuita mitä voisi meidän rantaan istuttaa kaadettujen koivujen tilalle, pari vaihtoehtoa löytyi. Minun ehdotukseni oli Kanadan hemlokki, Ollin valitsemat puut oli merkitty I-? vyöhykeelle. Ehkä ei kannata ostaa jos kuolevat ensimmäisenä talvena :-(


Takaisin tullessa pysähdyimme Raision myllyssä syömään. Kannattava reissu, sain kamera/kiikarin yksijalkaisen jalan edullisesti Rajalalta. Heti piti käydä taivaltamassa ja ottamassa kuvia :-) Riku on viihtynyt tosi hyvin meidän kanssa, välillä iskee riehumishepuli. Meillä on ollut oikein mukava reissu, puutarhahommia on tehty. Leikattiin alas Taikinanmarjat koska myyrät olivat syöneet toistakymmentä pensasta, samaten ruusuja. Olen laittanut kuvia n. 200 kappaletta sähköpostiini ja siihenkulunut rutosti aikaa. Sain muutaman hyvän otoksen Rorysta, se koira on kyllä kaunis kuin kukkanen :-) jos näin voi sanoa. Päivi saapui urakoimasta ja nyt voidaan rauhoittua. Aloitellaan iltapalaa sillä nyt on tee/kaakaohetken aika joten lopettelen jutun. Moikka moi ja hyvää kevättä.

perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappua ;-)

Perjantai 1.5 Hyvää vappua
Tänne Lahnajärvelle saavuimme eilen torstaina. Tukikohtana lintujen bongaukselle Mähös/Kukkosen koti. Joka on Lahnajärven vanha kansakoulu. Eilinen ilta meni jääkiekon ja juoruilun merkeissä. Aamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Lähdimme koko porukka paikalliselle lintujen bongaus järvelle, Aneriolle. Siellä tuli nähtyä muutama lokki, joutsen ja niittykirvinen. Telkkiä, sorsia ja puukipijä. Olli, Riku ja Markku eivät siellä kovin hyvin viihtyneet joten kovin jäi vaillinaiseksi meidän reissu. Kotiin kahville ja eväälle. Iltapäivällä lähdimme Päivin kanssa Vuohensaareen Saloon. Siellä me kuljeksimme rauhassa, näimme mm. silkkiuikkuja, kala,- ja pikkulokkeja, telkkiä ja kyhmyjoutsenia. Lisäksi tavalliset varikset ja harakat. Kuvat joudun laittamaan kuvaboxiin koska tikku lähti Tuijalle lainaan kun en ajatellut asiaa sen pidemmälle tänne lähtiessä. Olisin toki voinut ja olisi kannattanut ottaa se tänne niin olisin saanut kuvat kaikki kotiin viedä ja siellä rauhassa niitä tarkastella. Takaisin tultuamme istuskelimme Päivin kanssa grilliterassilla ja ihastelimme sini- ja valkovuokkojen määrää. Niitä on tosissaan ja paljon. Täällä " pojat" vietti laatuaikaa :-) tv:n äärellä. Nyt on nautittu ateria Päivin toimesta, herkullinen. Make on hoidettu hiusten osalta ja Rikun vuoro kohta. Latailen kuvia säpooni jotta saan ne omalle koneelle kotona ja samalla kirjoitan tätä juttua. Nyt "pojat" ovat youtuben sivuilla katsomassa kaikkea soopaa. Aurinko paistaa vielä täysillä kellon ollessa. 20.06 ja 54 minuuttia suomen pelin alkuun. Moikka moi
ps. kuvia tulee kunhan päästen kotikoneelle :-)

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

26.4.2009 Sunnuntai

Töitä on tehty ja nyt on nautittu kesäisestä viikonlopusta. Ihanaa, kesä tulee kunnon talven jälkeen. Nyt siitä jo nauttii täysin siemauksin.
Vierii päivämme hiljalleen... jne jne tässä taiteesta ja historiasta kiinnostuneille linkki :-) http://europeana.eu/portal/ sieltä voi löytyä jotain ihan muuta kuin lintuja.
Sunnuntai on saapunut ja aurinkoinen keli on meitä hellinyt jo useamman päivän. Ette välttämättä usko mutta laitan kuvan pihastamme jonka otin eilen, meillä oli vielä lauantai-aamuna täysi talvi. Tämän päivän tuulen ja auringon ansiosta pihamme on "melkein" sula. Krookukset ovat nousseet tämän päivän aikana, ihmeellistä.
Olen ollut bongaus reissulla Petäjäveden Karikkojärvellä keskiviikkona. Kiitos Esa-papan ja Tuijan että sinne saatiin mennä. Oltiin Suvin ja Tuijan kanssa töyhtöhyyppiä bongaamassa. Samalla tuli nähtyä kesän ensimmäiset kurjet, kuovit, uros ja naaras teeri. Töyhtöhyyppää lähdin etsimään ja kyllä niitä olikin, en vain saanut kunnon kuvia niistä. Laitan kuitenkin yhden kuvan.Tässä töyhtöhyypän lentoa sähköjen seassa.
Piekanakin siellä pyöri ja joutsenia kuusi kappaletta, unohtamatta punakylkirastaita. Kuvia tuli, heikkolaatuisia kaikki :-(
Aion kuitenkin jokusen tähän lykätä.
Tässä kuovit ovat liikekannalla. Niitä olikin melkoinen parvi pellolla.
Kun lähdimme ajelemaan kotiin päin niin vetisellä pellolla oli yksinäinen kurki ja metsäviklo/liro. Se asia vaatii selvittämisen :-) No olen nyt kallistunut metsäviklon kannalle. Siitä matkaa jatkettuamme tuli vastaan teeret, en koskaan, ikinä elämässäni ole kumpaakaan omin silmin luonnossa nähnyt. Ei mennyt hukkaan ei.
Perjantaina kävin Virpi Lehdon näyttelyn avajaisissa ja tapasin siellä Eeva-Liisa Soraisen, hän on ollut keramiikassa joskus vuosia sitten. Ei oltu tavattu sen jälkeen kun eva-Liisalla oli näyttely Jyväskylässä joskus 2000- luvun alussa. Olipa kiva turista kaikki kuulumiset ja juorut :-) Nyt onkin vaihtanut alaa ja on kouluttautunut valjassepäksi, aina kun hevosista pitänyt. Äänekoskella toimii ja tekee koirille,ihmisille ja hevosille nahasta kaikkea tarpeellista.
Jos innostuit niin tässäpä osoite www.laajavaljas.net käy kurkkaamassa.
Lauantain ja tänään olen ahkeroinut työhuoneella päivät pitkät. Tein kirjahyllyn oviin ikkunoita, toinen valmis ja toinen viittä vailla.
Nyt on saunottu ja uitu, katsottu TTK ja oikea pari tippui vihdoinkin. Tarja H ja Pirjo L olivat tänään seurassamme. Eilen kävivät Tuija ja Peppo, saunottiin ja pelattiin korttia. Tosi pitkä aika kun edellisen kerran on pelattu, oli ihan mukavaa huijata poikia ;-) Kanadan peli on nyt menossa ja taidan mennä katsomaan. Kohta alkaa myös Wallander joka on myös listalla. Sanonkin moikka moi ja kuullaan ja nähdään.