lauantai 31. tammikuuta 2009

Pakkasta enää 16.7 aamulla herätessä 18.8

Kello käy nyt 11.20
Taas on käyty kameran kanssa ilvesjahdissa ( miten niin pakkomielteinen)
Koiraa en voinut ottaa mukaan, jo muutaman kymmenen minuutin lenkki niillä karvoilla vaikka oli vaatteet :=) päällä sai sen palelemaan. Siispä koira palautettin ja itse uudelleen matkaan. Tuloksena paljon epätarkkoja kuvia, olen niin hyvä siinä.Laitan muutaman otoksen, ei ehkä ilveksestä mutta...


1. Sokerihuurretut puut, eihän näitä kuvia olekkaan kun satoja mutta otinpahan kuitenkin taas. On niin ihana keli :=)Vasemmalla. Saattaa olla että täältä se tuli, sitä ei voi tietää kun jäljet ovat vanhoja.Oikealla. Ja sitten tuonne se meni! Ilves??? Mistä minä edes tiedän ovatko nuo ilveksen jäljetvai ei: Jokatapauksessa sen jäljet on nähty ja uskon että olen kuvan ne ;=)Kello on nyt 12.10 ja uusi metsästys alkaa. Seuralainenkin on nyt mukana. Ei hätää, nyt on sitten ainakin varmistetusti aidon jäljet tallennettu. Todistaja oli mukana, Tiina R oli tukena ja tunnistamassa asian oikeellisuuden. Hän antoi hyvin "asiantuntevia kommentteja" ja kun meitä oli kaksi asiantuntijaa niin pakkohan se oli uskoa omia silmiään.Tässä teille lupaamani kuvia, jos nyt ei ihan Ilves niin jäljet ;=)
Jälkiä on useampi kuvia joten tässä muutama. Kuten huomaatte ote jälkeien tutkintaan on hyvin asiantunteva. Koon tarkastus ja anturanmuoto ym. ym.
Tämä päivä on ollut hyvin antoisa ilvesjahdin kannalta. Huomenna lisää jahtia.
Moikka moi.

perjantai 30. tammikuuta 2009

Pakkanen nousussa

Aamulla pakkasta n. 4 astetta ja nyt kellon ollessa 18.09 on 9,5 joten maukkaalle maistuu avanto :=)
Aamu meni autoa huoltoon vieden, sitten vähän rahanvaihto juttuja. Salli ja Meri ovat lähdössä Sveitsiin joten frangien vaihto ajankohtainen.
Pikapyrähdys Millan kanssa kauppaan. Onneksi menin sillä löysin vihdoinkin
Haloo Helsingin cd:n ja oli iloinen koko kotimatkan
Huudatin sitä hiljaa ajellessani kotiin.


Tässä vähän esimakua kuvista jos sattuisi
Ilves piileksimään puussa.
Lenkkeilty on taas tänäänkin useaan otteeseen, Ilvesjahti.
Vaan eipä ollut kuvasaalis kummoinen.
Saatte olla varmoja että kuulette ja näette asiasta jos ilves löytyy :=0 :=0

Palasimme lenkiltä ja Milla soitteli että jokos sen ovikoriste ( huovasta) on valmis, no eipä ollut vielä silloin mutta nyt on ;=) Kuvumassa kauliloituna ja huomenna vielä pajurengas ympärille niin oveen laittoa vailla .
Sitten taas uudelleen lenkilleja ilvesjahtiin. Tällä kertaa jäälle kohti Eikan mökkirantaa. Vaan eipä ollut tietoakaan jäljistä. Enkä sitten kehdannut jäätä kuvata kun lumikin oli siinä päällä. Voitteko uskoa että suolta tuleva puro solisi, kyllä ääni kuului jäälle asti.
Kaiken lisäksi jää piti elämää, se kuulostaa aika hurjalle kun itse tallustelee sen äänen päällä. Hiukan pelotti mutta luotin että se meidät Sirin kanssa kantaa. Kyllä koirakin muutaman kerran pysähtyi kuuntelemaan pyrähdystensä lomassa sitä pauketta. Liekö miettinyt että surmansuuhunko meidät vein :=)

Nyt saunaan ja järveen. Moikka seuraavaan kertaan.

torstai 29. tammikuuta 2009

Ilveksen metsästysreissu

Tänään kävimme Sirin kanssa ilveksen metsästyksessä ( kameralla).

Ei siis ainuttakaan jälkeä, (ilveksestä) kaikenlaista muuta jälkeä loytyi. Laitan muutaman otoksen malliksi jäljistä.
Ei koosta päätellen ainakaan ilves ;=)

luulen että jäljet ovat Vertin. Tuija ja Vepa nimittäin lenkkeilivä edellispäivänä samoja reittejä eri suunnasta vain.

Sitten muutama kuva maisemista koiralla ja pari
aurinkokuvaa. Aurinko nimittäin paistoi hetken joskus yhden maissa tai vähän sen jälkeen.

Sipukka näkyy alemmassa kuvassa kun tarkkaan katsot.

Keli oli oikein hyvä, ongelma oli vesi suolla ja paljon lunta muualla. Kumisaappaanvarsi ei riittänyt joten kengät täynnä lunta edetessämme metsässä ja hakkuuaukealla.

Sirin puku oli jo aivan märkä suolta rinteeseen päästyämme, ei tuo kylläkään vauhtia haitannut kuten kuvasta näkyy.

Vauhtia riitti Sirillä kun oli moottorikelkkaura jota myöten juosta.

Minun aika meni puihin tähystellessä näkyisikö sitä kuuluisaa isoa uros ilvestä, vain eipä tuo meille ilmaantunut.


No nyt nukkumaan ja hyvää yötä kaikille. Moi moi

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kivat kelit, ei ainakaan vielä nollassa.

Nyt on verhot valmiit ja Picasso edistyy suurin harppauksin. Tästä on hyvä mennä eteenpäin. Milla tuli katsomaan tallennetut CSI:t ja jää sitten yöksi. Siri jää lenkkikaveriksi mulle tänne, Olli ei ole kovin innostunut lenkkeilemään. On vähän pakko lähteä lenkille kun koiraa vie ulos.

Huomenna on muutenkin ulkoilupäivä, puita tuli 5 mottia ja en ennättänyt vielä kaikkia siirtämään ennen maalaukseen lähtöä. Olli oli ralliauton luona kaupungissa joten sekään ei ole ennättänyt puita siirtää.

Toivottavasti yöllä ei tule lunta.


Laitan kuvan valmiista verhosta, mietin asiaa verhon tiimoilta eilen ja tulin sellaiseen päätelmään että, voin halutessani huom. vain halutessani vaihtaa verhoihin ajankohdasta riippuen koristeet/ somisteet. Esimerkiksi vaikkapa pääsiäiseksi narskuja ja jouluksi vaikkapa havuja. Saa nyt sitten nähdä miten innostun ne alas ottamaan.


Ja siiten stressin aihe ja hermojeni koetin kivi, Picasso. Ei valmis mutta valmistumassa ;=)

Kyllä se pikkuhiljaa alkaa muotoutumaan, en vain ajatellut että mustan ja valkoisen väliin mahtuu niin paljon värejä. Seuraavaksi jatkankin tiikeriäni ja olen hyvin, hyvin iloinen että saan käyttää värejä.
Elämä opettaa sanoi maalauksen opettajanikin ;=)
Nyt täytyy lopettaa ja mennä iltatoimille ja nukkumaan.
Jaksaa sitten huomenna uurastaa puiden parissa. Sallikin tulee huomenna yökylään niin pitää jaksaa valvoa hiukan myöhempään.

tiistai 27. tammikuuta 2009

Pakkasta 6,4 pilvistä

Tiistai 27,1
Tänään kävin Saarijärvellä ja Pirkon kanssa taidekehystämössä. Veimme sinne taulun kehystettäväksi jonka Pirkko on maalannut 5- luokalla. Siinä seurustellessamme kehystäjä alkoi puhumaan maalauskurssista joka on maaliskuussa. Siitä intoutuneena ilmoittauduin maalauskurssille jonka S. Heimonen vetää. Toivottavasti joku peruu sillä sain varapaikan :=( no toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Sitten käväisimme pizzalla ja paikallisessa taidekahvilassa kafeella.
Neljän maissa lähdin sitten kohti kotia ja uusia seikkailuja.
Illalla kävin Hokkasella paukuttamassa rumpuja, aika hikistä puuhaa ;=) Erjakin intoutui paukuttamaan. Kyllä meillä oli hauskaa ja meteli sen mukaista. Tarja kieri sananmukaisesti lattialla ja piteli korviaan. Pojat sentään korrekteina olivat sitä mieltä että soitimme " ihan hyvin". Sen jälkeen olikin jo hiki ja saunaan menon aika. Sopivasti Katariina saapuikin Arin kanssa luistelemasta. Saunominen on aina kivaa, vaikkei järveen päässytkään.
Sitten pikku iltapalaa naurun remakan saattelemana ja kotiin pika pikaa hiuksia kuivaamaan. Milla soitti vähän 22 jälkeen että subilla alkoi joku uusi sarja jota minun kannattaa katsoa. Ei tuo kovin väärässä ollut, aika hauska, hiukan omituinen jenkkisarja. Täytyy katsoa muutama osa jos se vaikka pysyykin yhtä omituisena :=)
Nyt tutimaan ja unia näkemään.
Maanantai 26.1
Taas on vierähtänyt päivä jos toinenkin. Eilen sain aikaiseksi "verhoon" pajut kiinni ja se on valmiina ikkuna-asennukseen. Ehkäpä saamme sen huomenna paikalleen, riippuu miehen kiireisestä aikataulusta. Muuta en juuri aikaan saanut eilen :=) Rintaliivi kutsuilla käväisimme Tarjan ja Tuijan kanssa Arvosen Sirpan luona. Olikin kiva nähdä pitkästä aikaa :=) Siellä oli myös Kati, Sirpan ja Markun tytär. Aikaa vierinyt nii paljon että Katin perhe olikin jo kasvanut kolmeen lapseen ;=) luuli että Saana, vanhimmainen olisi 7 niin 9 vuotta on jo tyttösellä ikää :=) missä nämä kaikki vuodet ovat??? Illalla sitten läiskimme korttia Tuijan ja Ollin kanssa muutaman pelin.

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Sunnuntai, 20.36

Klo 20.57 Pakkasta 6,4 astetta.


Huovutuskurssi 23.1-25.1 on ohi, hyvästi auringonkukkamatto ja kaikki muut suunnitelmat.
Kyllä täytyy sanoa että rankka oli kurssi. Kävi ihan kuulkaas työstä, selkä,jalat ja kädet on ihan jumissa.
Tein paneeliverhon, en tiedä voiko sitä kutsua sillä nimellä. Se joka tapauksessa roikkuu suoraan alaspäin kuten paneeliverho roikkuu. No oli miten oli niin verho kuitenkin ja olohuoneen ikkunaan.
Kaiken kaikkiaan oli osi hyvä kurssi, tykkäsin paljon niin opettajasta kuin huovuttamisesta. Tässä alkuun muutama otos työvaiheista. Huopien pyörittäminen "pötköiksi" ja järjesteleminen ruudukoksi vei minulta 8 h vasta eilen klo 15 pääsin itse huovuttamiseen.Laitan kökkö tekeleestä näin ensialkuun nähtäville muutaman kuvan. Ylemmässä vasta teen pötköjä ja taivastelen :=)
Tässä työ on sitä vailla että aloitan huovuttamaan ja työn koko on 250cm*170cm ja valmiina verho on 185*140 pituus*korkeus.


Alin kuva on sitten oikomista ja risuja vaille valmis työ :=)
Seuraava kuva on sitten jo valmiista verhosta :=) on vaan pakko näyttää "jollekin" mitä sain aikaan 18 h . Nyt ei puutu kuin pajut ja kuivuminen.
Sain verhon levitettyä olohuoneen laittialle ( lättialämmitys) kuivumaan. Huomenna pajut verhoon ja sen välkeen ei muuta kuin ikkunaan.
Siitä laitan sitten kuvan.
Nyt moikka moi ja hyvää ja rauhallista yötä kaikille.