torstai 16. huhtikuuta 2009

Torstaita kaikille

Kuvia luvattiin ja nyt niitä tulee useampi kappale :-)Nyt on kuvia muutama esillä. Joskus saattaa putkahdella lisää täytteenä kirjoituksiin.
Tässä Suviannan ja Matthiaksen koti. vasemman reunan ikkuna on makuuhuoneen. Huoneisto on paritalon keskikerros ja heillä on iso parveketerassi pihan puolelle.

Laskeutuminen Frankfurt Hahnin lentokentälle.

Tämä maisema lumosi minut täysin, vuorien solat olivat niin kauniita ja vehreitä. Kevät oli siellä tosi pitkällä jo.

Afrikanhanhia tepasteli Bad Homburgin " keskus-puistossa"Kirsikat täydessä kukkaloistossa.
Tikli ilmielävänä, ensimmäisen kerran elämässäni näin linnun livenä.


Frankfukrtin vanhaa kaupungin aluetta, ollaan menossa jäätelölle. Suvianna, Matthias, Olli, minä ja Senni vas.


Tässä luultavasti joku kyyhkylaji, en löytänyt lintukirjastani tietoa mustasta kyyhkystä.

Suvianna ikuisti minut ja Reinin kapeimman kohdan näköalapaikalla. Teimme retken sinne ja Taunusvuoristoon :-) samana päivänä.

Loreley oli paikan nimi ja "tekniset" tiedot paikasta :-) Siellä oli huimaavaa.

Hiirilinna matkalla kohti Koblenzia. Kissalinnaa emme menneet katsomaan, olisi tullut kiertotietä.
Koblenzin kirkko vauhdissa kuvattuna. Oli jo kiire Königsteniin
Tässä näkymä Königstenin kujilta. Kahvitauko olikin jo paikallaan. Kaupunki oli veihättävä ja siisti, niinkuin kaikki kaupungit tuntuivat saksassa olevan.
Kirsikkapuu täydessä kukassa, kukat avautuivat 3 päivän aikki.
Näkymä Päivin pihalle parveketerassilta.


Tässäpä näitä muutama kappale ihasteltavaksenne. Nyt moikka moi ja hei. Aloitan yöpuulle menon sillä työt ovat alkaneet ja aamulla alkaa kivikarhun teko :-) pitää olla pirteänä töissä.


Aurinkoista kevään jatkoa kaikille teille lukijani.sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Frankfurt 9.-14.2009

Täällä Suviannan ja Matthiaksen luona on vietetty ihastuttavassa Saksan keväässä lämpimiä päiviä.Saavuimme torstai-iltana ja vietimme rauhallista iltaa heidän terassillaan ja vaihdoimme kuulumisia. Ilta kului hurauksessa :-) Paistettiin perinteistä bratvurstia ja lisukkeena saksalaiset herkut. Sitten nukkumaan vaikka juttua olisi riittänyt kuinka ;-)
Perjantai alkoi Sennin kanssa lenkillä läheiselle metsikköalueelle. Matthias ystävällisenä miehenä piirsi munulle kartan että en eksy :=0 ai siis minäkö. Omistan maailman toiseksiparhaan suuntavaiston, sillä luulen että joku saattaa olla minua parempi suunnistaja. Aamupalan jälkeen lähdimme kävelylle Bad Homburgin Keskuspuistoon joka on valtava. Kiersimme koko puiston ja otin sieltä paljon valokuvia. Puistosta siirryimme kohti kaupungin keskustaa, kävelimme Bad Homburgein vanhaan linnaan ja sieltä taas lisää kuvia kuten koko matkan varrelta. Lämmintä riitti aina 22°. Kotiin palattuamme Matthias heitti Suviannan ja minut Taunus thermiin, saunakylpylään. Siellä oli valehtelematta 15 erillaista saunaa, me vaelsimme 2 tuntia saunasta toiseen välillä uiden. Saksassa on tapana että miehet ja naiset ovat sekaisin ja ALASTI. Sai olla pyyhe päällä tai ilman, me tietysti pyyhkeinemme :-) olisi voinut tulla tuttuja vastaan :-O Siellä oli miesten ja naisten suihkutilat erilliset kun oli "loppupesu". Kaikista paikoista tulee kuvia kunhan saavumme kotiin ja voin laittaa ne koneelle ( ei kylpylästä). Tapahtui pikkuongelma, unohdin muistitikun kotiin ja joka päivän päätteeksi pitää kameralta poistaa huonoimmat otokset jotta saan kaikki kuvat mahtumaan :-) tuleepahan valikoitua parhaimpia otoksia. Illalla tuli Päivi-sisko ja Jovankka-tyttönen meitä tapaamaan, oli tosi kiva ilta. Matthias kokkasi meille aterian, erittäin hyvä. Hän on loistokokki :-)
Ilta meni turistessa ja viiniä nauttien. Päivi tarjosi meille jotain Italialaista sitruunasnapsia, oli nimittäin saapunut juurikin sieltä :-) suunnlta muutamaa tuntia aiemmin. Jovankka jäikin sitten yöksi ja lähti aamulla kotiin.Suunniteltiin että mennään maanantaina käymään Päivin luona. Hän asuu täältä 40 min ajomatkan päässä jonnekkin päin Frankfurtia.
Lauantai koitti yhtä aurinkoisena kuin eilinen, aamiainen "patiolla" ja sitten menoksi. Keula kohti Bad Homburgin asemaa ja sitten junalla Frankfurtiin. Siellä vaeltelimme yli 3 tuntia lämmintä yli 20°. Kävelimme Mainin rannalla, siitä nimi Frankfurt am Main ( Frankfurt Mainen rannalla)ja ylitimme joen ja kävimme jäätelöllä Saksien perustamassa kaupungissa ( vanha kaupun-gin osa) siltä sitten takaisin joen toisell puolell, haettiin Bandilleille kahvinkeitin ja Olli halusi ostaa heille kahvimyllyn että voi jauhaa tuoreita papuja. Täytyy myöntää että tuore kahvi on parempaa kuin pakettikahvi. Ehkä ostan meille kotiin sellaisen :-) Ostokset tehty ja sitten kotiin ruuan laitolle. Suvianna teki meille anjovistonnikalakastikettä ja spagettia, kastike oli niiiiin hyvää että resepti on saatava. Voin sitten minäkin joskus kotona tehdä makaroniruokaa. Ilta meni terassilla istuan ja turisten.
Sunnuntaina lähdimme Reinin laaksoon. Matkanpäänä Lorely, St. Goarshausenissa. Paikka on kuuluisin kohta Reinissä, se on kapein.
Valokuvia tulee sieltäkin :-) Siellä oli jonkinlaiset ritariajan juhlat. Paikalla oli ihmisiä pukeutuneena sen ajan malliin ja turnajaisnäytöksiä, jousiammuntaa ym ym. Me ei käyty lainkaan itse markkina-aluella, ihailimme maisemia ja söimme eväät siellä. Sitten matkamme jatkui Kob-lenzin kautta Königsteiniin, matkalla näimme Hiirilinnan joka myös kuvattiin. Königstein on ihastuttava paikka Taunusvuoristossa?? minun mielestä vuoristo, Matthias oli eri mieltä :-) liian matala. Matkalla katsoimme näköalat kaupunkiin ja ihasteltiin maisemia. Sitten ei ollutkaan kuin muutama kilometri kotiin. Illalla taas terassilla meni aika rattoisasti ruokaillen ja jutustellen. Päivällä oli 23° lämmintä joten kyllä meitä säät suosivat.
Maanantaina aloitettiin rauhallisesti, nauttien säästä. Aamupäivä meni hujauksessa. Lähdimme Gelnhauseen puolenpäivän jälkeen, kiertelimme vanhaa kaupunkia ja kuvattiin jälleen kerran. Siellä olimme muutaman tovin ja matka jatkui kohti Wächtersbachia Päivin luokse kylään. Se paikka oli täynnä haukkoja. Pellon yllä niitä kaarteli kokoajan, kuvat ovat niin huonolaatuisia että ei niistä ole edes julkaisuun. Sen verran niitä täytyy kuitenkin tutkia että saa selvän mitä haukkoja olivat. Sitten Kalahaikaroita muutama? vielä ei tietoa mikä olisi suomenkielen vastine. Tieteellinen nimi on Ardea cinerea.
Jovankka ja Valentin olivat myös, meillä meni oikein rattoisasti aika kahvitellessa auringon paisteessa. Kyllä siinä oli pulina kova kun Saksaa ja Suomea puhuttiin kilpaa ja Suvianna ja Päivi tulkkasivat. Jovankka puhuu erittäin hyvää suomea joten Valentinin oli varmaankin vaikea pysyä mukana kun molemmat kielet oli käytössä.
Siihen lisäksi Päivi kutsui iäkkään naapurinsa nauttimaan punaviiniä lasillisen meidän kanssa :-) Hän oli innokas lintumies joten kirja tuli heti kun pohdittiin mikä lintu oli kyseessä. Joka siis olikin Kalahaikara vapaasti käännettzynä. Meidän oli aika lähteä, lähtöä tehtiinkin meidän tyyliin tunti :-) mutta lopulta se onnistui. Ajelimme kotiin ja Senni ruokittiin ja sitten kävimme "saksalaisessa" syömässä. Oli kyllä hilkulla ettei jääty taas kotiin ja jumiuduttu terassille koko illaksi. Päätös mennä ulos syömään osoittautui oikeaksi. Ruoka oli erittäin hyvää ja täytti nälkäiset vatsamme loistavasti. Kotiin hipsimme melko pian ja nautimme iltakahvit terassilla, vielä kymmenen aikaan oli 18° lämmintä joten kelpasi istuksia. Nyt kaikki muut ovat nukkumassa niin kirjoitan nämä kuulumiset jota olin jo kaksi iltaa kirjoitellut. Tänään ne julkaistaan ja kuvat tulevat kun pääsen kotiin. Aamulla meillä lähtö 9.14 junalla Frankfurtin keskustaan josta bussiin ja Hahnin kentälle, lento lähtee 13.10 ja kotona ollaan illalla. Jännittävää miten vähän on enää lunta. No Meillä on ollut täällä oikein hauska loma. Toistenkin tullaan uskon niin. Nyt on sanottava moikka moit ja hei. Lähden nukkumaan :-)