perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulun kiireet hellittää

Aloitetaan talven kauneudella, luontokuvia talvesta :)25.12 Tässä vaiheessa lahjat jo jaettu ja eletään Joulupäivää. Ollaan vietetty kiireistä elämää, ruuat,lahjat ja kyläilyt veivät paljon aikaa. Alkuviikko oli yhtä hulinaa, sisälsi myös isäni syntymäpäivät aatonaattona. Lisäksi kameran ulkoilutus on kuulunut jokapäiväiseen ohjelmistoon =) pakko saada kuvata, voi mennä talvi ohi huomaamatta =)
Aattona Olli laittoi tontuille kodan lämpimäksi, passaa tonttujen juhlia joulua lämmössä :)
Ollaan siis nautittu talvesta ja pakkasta, luntakin on tullut sunnuntai-illasta torstaipäivään 13.00 menessä 26 cm. Tiedän sen siksi että aurasin laitusin puhtaaksi sunnuntaina ja mittasin sen aattona. Jäät saatiin siihen kuntoon että on luistinrata ja jäärata valmiina. Auraukseen käytettyjä tunteja ei lasketa =) Sen kerran jos meillä on lunta ja pakkasta niin olkoon.
Aatto meni melkoisen hulinan merkeissä. Aamusta saapuivat Milla ja Salli mukana Siri, sopivasti Lumiukkoa katsomaan. Puolenpäivän aikaan saapui Jussi-veli ( Ollin). Aloittelimme joulun viettoa pelikorttien voimalla ;)
Iltapäivällä kattaus jouluaterialle, kyllä oli pöydät notkollaan kaikenmoista jouluherkkua. Oli kaloja kylmäsavua ja graavia, kinkkua, laatikoita,rosollia, pottujan ja muut oheistuotteet :)
Ruokalepo vietettiin Wallanderin seurassa kahvitellen. Sitten alkoi Joulupukin odotus, se se oli tuskaa :) Henri, Sini ja Anu tulivat viideltä tuoden terveiset Laukaasta. Joulupukki tulikin heti kahvittelujen jälkeen :D Lahjoja oli koska kaikki olivat olleet kilttejä. Itseasiassa meille jäi epäselväksi oliko lahjat tuonut Valkoparta Karjupukki vai joulupukki, salassa oli kuistille jättänyt =) Meidän lahjalistasta löytyi seuraavaa, Olli sai matkalahjakortin Frankfurtiin Suviannan ja Matthiaksen luo pääsiäisenä, sukkia ja hillosipuleita mm ;) minä sain uuden putken kameraan, sukkia ja maalaustelineen ( pöydälle) ja sitten kaikkia muita yhteistä, peli, kynttilöitä ym jouluun liittyvää.
Tänään ollaan vietettu päivää ulkoillen ihanassa pakkassäässä =) Jaani ja Satu saapuivat lapsineen ja koirineen päivää viettämään. Tässa Jaani, Joona ja Aleksi nauttivat viimehetken auringon säteistä. Oli mainio ulkoilukeli kun vaatetus oli kohdillaan. Ainoa jonka varpaat oli jäässä oli Edi- russeli =)
Satu ja Iina pitivät pikku jouksukilpailun, kannoillaan Edi joka innostui tosissaan kirmailemaan umpihangessa ;) Satu asianmukaisesti lyhytvartisissa kengissä = D arvatkaa menikö sukkiin lunta. Otin paljon kuvia ja vähän onnistuneita =) Ulkoilun jälkeen kahviteltiin ja juotiin kuumaa mehua, lisäksi nautittiin Pirjon tyttären Susan tekemää herkullista kakkua : ) Saatiin oikein rattoisasti ip kulumaan.
Tähän loppun laitan teille kuvan Mairesta, ihastuttavasta 9 viikkoisesta bulldoggineidosta =) vai rohkenetteko olla erimieltä. Nyt sauna ja järvi kutsuu joten moikka moi ja heippa hei. Kirjoitellaan taas......