sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Poria ja Raumaa

Porin festarit on nähty ja Rauman lahja maailmalle. Vanha Rauma joka on Maailman perintökohde.

Torstaina 23.7 olivat Päivi ja Riku yökylässä, Markku oli jo aloittanut työt joten ei ollut matkassa. Riku tuli mummilaan viettämaan muutaman päivän ennen koulun alkua ja poikkesivat meillekin :) vietimme oikein rattoisan illan saunoen ja uiden. Rikun vielä myöhemmin kalastellessa istuimme Ollin ja Päivin kanssa terassilla hopisemässä. Aikaisin oli mentävä nukkumaan sillä minulla oli 6 aamulla herätys. Töihin ensin ja sitten...

Perjanataina 24.7 Poriin Kasalle, Milla, Salli ja Pekka Kasa. Paikalle olikin jo saapuneet Johanna & Johanna ( toisen vanhemmat ovat Tuija Kasan kummeja) sekä tietysti Matti ja Tuija olivat kotona Inkerin ja Sepon lisäksi. Seppo oli palannut sairaalasta aiemmin päivällä, Ruusua jalassa. Oli erittäin kipeä, urhoollisesti ja ilosesti kuitenkin vieraat vastaanotti. Poistui kyllä pikimmiten sängynpohjalle takaisin. Kello oli jo niin paljon että kaffeen jälkeen oli jo kiire saunaan. Siis kipin kapin Inkerin kanssa lauteille, jätettiin muut hoitamaan iltapala-asiat. Suunniteltiin seuraavan päivän aikataulutusta, tytöt halusivat myös Raumalle. Sitten saatiin aikataulu sopivaksi ja ei muuta kuin nukkumaan jotta aamulla jaksoimme herätä.
Lauantai 25.7 olikin sitten yhtä hulinaa koko päivä, aamusta jo 10.00 starttasi auto kohti Raumaa ja vanhaa kaupunkia. Kiertelimme siellä aina puoli kolmeen asti, sitten olikin jo kiire ruokakauppaan Poriin. Ennätettiin ottaa pikku nokoset ennen festareille menoa.
Vein ensin Millan ja Sallin ja sitten myöhemmin menimme Pekan ja Inkerin kanssa perässä
Yllä ja vas. näette kuvan erään kuvanveistäjän pajalta, joka kylläkin paljastui keraamikoksi. Kaikki patsaat olivat savesta tehtyjä. Hienoja kuin mitkäkin.
Tämä seuraava onkin jo sitten Kirjuriluodolta Linkin Parkin keikalta. Minä aidan ulkopuolella Pekan ja Inkerin kanssa ja pojat sisällä :-) mutta ei haitannut näkyi ja kuului oikeinkin hyvin.
Tässä sitten ollaankin jo taas ponkaistu Raumalle ja sama paja ja puutarha :) oli kyllä makeita juttuja siellä. Utelin siltä taiteilijalta kuinka se on tehnyt nuo patsaat ja saanut ne ehjinä. No mitään uutta tietoa ei tullut muuta kuin että käyttää jotain liimaa yhteenliittämissessä. Tässä myös lymyilee yksi patsas kukkaloiston seassa. Kukat olivat myös kauneimmillaan.
Siellä oli kyllä mitä erikoisemman näköisiä patsaita, harmi kun siellä oli ihmisiä niin ei saanut kaikista kuvia.
Sitten taas Kirjurinluoto :-) ja aidan takunen. Olimme siihen asti kunnes LP lopetti sitten poistuimme paikalta jotta ennättäisin tuoda Matin ja Pekan ennen Metallican aloittamista. Aikataulutukset meni kyllä nappiin kaikinpuolin.
Takaisin haku olikin jo sitten melkoinen show. Portit oli laitettu lukkoon ettei festari kansa päässyt pois aitauksesta kun suuret starat poistuu :) :) kansa oli kuulema käynyt kuumana siellä. Järjestäjä ilmoitti seuravan aamun lehdessä että katastrofin ainekset ilmassa asian johdosta ???? V...u ei sellaista voi tehdä edes ISOT tähtöset että 60 tuhatta ihmistä lukitaan pieneen tilaan :( Käänniääliöt hyppi sillalta ja silta suljettiin, linjat tukossa ja kukaan ei saa ketään kiinni!!! Onneksi kaikki saapuivat sovittuun kohtauspaikkaan ennemmin tai myöhemmin :-)
Kotiin päästyämme vihdoinkin siellä oli valmis "ruoka" odottamassa ja lämmin sauna. Vielä iloksenne yksi kuva :-) kyllä sitä olisi voinut huonomminkin alkuillan viettää.Yllä vielä yksi kuva patsaasta, ne olivat kyllä niin makeita ettette voi uskoa ennenkuin omin silmin luonnossa ne näette :-)
Vielä tahdon Inkeriä ja Seppoa kovasti kiittää hyvästä palvelusta ja hauskasta seurasta, Seppo parane pian. Ehkäpä näemme jo aiemmin kuin mitä puhuimme :) :)

Nyt kai pitäisi aloittaa työviikkoon valmistautuminen, siispä moikka moi ja heippa hei. Lähden nukkumaan että aamulla jaksaa.