maanantai 6. huhtikuuta 2009

Maanantai 6.4.2009

Päivä on valjennut harmaana, räntää taivaalta ja ilmassa kosteutta. Lumet saavat kyytiä. Kohta koittaa pääsiäinen ja meillä reissu :-) Lähtö Frankfurtiin tapahtuu torstaina. Siellä kevät on jo pitkällä. Viikonloppu meni kotosalla. Pajalla sain aikaiseksi lasituspolton, Tuija K oli myös lasittamassa omat tuotoksensa. Lauantaina ulkoiltiin pääasiassa Sirin kanssa, metsässä oli paljon linnunlaulua ja vähän lunta. Oli aika märkää, suolta tuleva puro on taas auki. Lorina vaan kuuluui lumen alta ja paikoitellen näkyi veden virtaus. Tässä Sirillä on kuulolla luultavasti metsähiiri. Kovasti pomppi ja hyppi , asennosta päätellen jotain lumen alla oli :-)


Sitten tietysti lintuja yritin kuvata, paljon oli sinitiaisia, hömötiaisia, kuusitiaisia ja muutama talitintti. Käpytikkakin pyörähteli ja yksi närhi. Kiuruja 10 linnun parvi mutta ainuttakaan kuvaa en niistä saanut :-( ajatella kuu kiurusta kesään :-) tietää minulle töitä kesän tulo.

Talitintti ja töyhtötiainen aterialla. Yksi otos niistä monista :-) Sunnuntaina käytiin Millan kanssa käsityömessuilla, ankeat olivat. Muutama näytteilleasettaja ja antiikkipuolella lähinnä kirpputorikamaa. No jotain sitä aina löytää vaikka ei etsisikään :-)
Ostin Anu Kirkisen grafiikkataulun, Päiväuni. http://www.hopeasiipi.com/index.html omistamme myös taulun Nelijakoinen, väri on kuvassa hailakampi kuin todellisuudessa.
Sitten myös villaa huovutusta varten. Laamanvilla oli minulle ihan uusi tuttavuus sekä bambu"villa" niitä molempia pienet nyytit. Lisäksi jotain merino/silkkivillaa, en oikein tiedä mitä?? villaa :-) se oli, jokatapauksessa kauniin oranssia. Tapasin Tiihoskan messuilla, sitten piipahdin heillä kahvilla samalla kun heitin Helin kotiin. Suunniteltiin hauskaa huovasta 3. sillä Heli innostui heti asiasta ja ilmoitti halukkuutensa osallistua kurssille. Kohtahan meitä on tuvan täydeltä porukkaa :-) nyt odotellaan kelin lämpiämistä. Sisällä se on mahdotonta, vaatii kuitenkin pinta-alaa. Siksipä teemmekin huovutukset terassilla että kaikki mahtuvat tekemään.
Illalla tulivatkin Suvi- sisko ja Tarja H saunaan ja avantoon, Pirjo oli pipi. Sen jälkeen katsottiin tietysti TTK. Suvi poistui hetimiten TTK:n jälkeen. Sen jälkeen Tarjalle sai uudet hiukset :-) toivottavasti lopputulos miellytti. Sitten Nukkumatti jo kutsuikin :-)
Olemme lähdössä kohtsillään Kannonkoskelle Pirkon ja Jussin vieraaksi. Olli meni hoitamaan viimehetken asiat kaupunkiin ja minä jäin pyykkäämään. Nyt on laitettava pillit pussiin ja lopetettava.
Ai niin tuo sunnuntain TTK on tietty tanssii tähtien kanssa :-) Nyt mokka koi ja hei, yritän kirjoittaa ennen saksan matkaa kuulumisia :-) Kannonkosken suunnalta.