sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Hyvää iltaa

27.12 - 28.12 Virkkalaa kohti
Taas on päivä takana ja uusi edessä. Tämäkin viikonloppu on kulunut ja kohta koittaa uusivuosi meille. Olen ollut kylä reissulla Virkkalassa eli Lohjalla. Kyläilin siellä ystäväni Ellun, hänen poikansa Ernen ja sisareni Tuijan kera. Olimme vieraisilla Ellun siskon Neken ( Meeri Anita) luona. Erne oli tietty tapaamassa serkkujaan Heikkiä, Jaakkoa, Iirista Toukoa ja Kaislaa. Paikalla myös Perttu ( Neken) mies ja Veera ( Pertun tytär) vieraisilla Lontoosta. Meidän ilta sujui oikein rattoisasti lankaa kerien ja juoruten. Saunaankin ennätimme Veera ja minä vasta kymmenen jälkeen. Ellu pelasi poikain kanssa korttia ja hoiti muuten vaan taloutta ( se on siinä sairaan hyvä) niinkuin yleensä, Ellu olisi nääs taloudenhoitaja, jos sellainen titteli olisi vielä käytössä. Nukkumaan olikin sitten jo kova kiire sillä uni alkoi painaa silmää edellisen yön valvomisilta.
Ylös pääsin vasta 11 aikaan, siispä uni oli tarpeen. Ja taas oli vuorossa kahvittelua ja juoruilua, se on hauskaa kun pitkästä aikaa tapaa. Aina niitä juttuja vaan tulee ja tulee ;=)
Veeran ja Pertun poistuessa Pertun vanhemmille aterialle ( Pertun ilmaus) jatkettiin lintujen kuvaamista ym. tekemistä päivä eteni nopsaan, sitten puolenpäivän jälkeen ruokailtiin ja kahviteltiin ennen kotiinlähtöä. Me Jaakon kanssa laitoimme, yritimme oikeastaan lähettää säpolla kuvia joita otimme papukaijoista. Kotiin tullessa siten totesin että emme olleet osanneet sitä tehdä, joten kuvat ovat edelleen Virkkalassa Neken koneella ;=)
Meillä oli siis oiken mukava reissu josta kiitos kuuluu Ellulle, Tuijalle ja Ernelle, sekä tietysti isännälle je emännälle Virkkalaan.
Kotiin ennätin juuri ja juuri Poirottiin ;=) sitten Salli, Milla ja Henna pyörähtivät ja katsoimme Poirotin ja sitten tyttösillä olikin jo kiire kotiin.
näin sitä ihmisellä kuluu päiviä vilahtamlla ohi :=)

Perjantai 26.12 Vieraita tulikin tuvan täydeltä ;=) Tuija ja Pekka tulivat jo aamupäivällä tuoden Äitini tullessaan. Sitten saapuikin Suvi, tarkoituksenamme oli saunoa ja kylpeä tynnyrissä. Keli ei ollut kyllä kovin kummoinen lämmin ilma oli poistanut puista kaiken lumen ja oli melkoisen pimeää. Illan korvassa Tuija ilmoitti että oli kutsunut Janin ( Selin) ja Pauliinan ( edellisen vaimo) myöskin meille ( loppu viimein jäivätkin sitten yöksi ;=). Olivat olleet Kortelaisen oven takana ja menossa moikkaamaan Tuijaa ja Pekkaa. No eipä hätää, saapuivatkin sitten ajallaan ja sopivasti saunomaan kanssamme. Illan kuluessa saapuivat Pyry ja Anna ( edellisen vaimo). Miesten " juorutessa" tuvan puolella pistimme kortiksi Rouvain kanssa ja niin se ilta siitä sujuikin rattoisasti yöhön jolloin Pyry ja Anna poistuivat ja veivät mummon kotiin samalla.
Eipä se ilta siihen päättynyt, Ollin jo poistuessa tutimaan jatkoimme me muut pelin merkeissä. Vaihdoimme vain pelin ja jatkoimme Tupla tai kuitti pelillä, joka sitten jatkuikin aina aamuyölle. Keskustelimme yön pimeinä tunteina myös siitä kuinka suunnittelemattomat kyläilyt ovat joskus antoisampia kuin etukäteen suunnitellut, sillä luulen etteivät Jani ja Pauliina muuten meille olisi ikinä eksyneet sillä Jani on Henkan ( poikamme) lapsuuden kavereita ;=) joten luontevampaa on siis mennä ikäistensä luo kylään. Mutta kaiken kaikkiaan meillä oli oikein hauska ilta ja niinpä on taas uusi kyläily paikka taideretkille Porin suunnalla. Janin ja Pauliinan poistuessa Pyrylle ja Annalla oli minun aika lähteä reissuun.

Ei kommentteja: