sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Sunnuntaita


Niin ne päivät vierii verkalleen.
Taas on tullut tuusattua yhtä jos toistakin. Keskiviikkona sain valmiiksi Pinjan syntymäpäivä lahjan. Juhlat olivat helmikuussa joten jo oli aikakin :-) Sitten emaloinnissa kaikenlaista turhaa, olis voinut jättää vaikka menemättä. Torstaina oli äitini yökylässä ja päivät meni korttia pelatessa ja ulkoilun merkeissä. Siis äiti ulkoili ja minä ramppasin sisään ulos, piti näet laittaa kuvat koneelle jotta näki oliko onnistuneita otoksia. Vieressä yksi :-) töyhtis. Perjantaina siivouspäivä, meni kyllä hukkaan :-) oli nimittäin Aarnion sähkön pilkkikisat lauantaina ja voitte käyttää mielikuvitusta miltä kämppä näytti kun tulin yöllä kotiin :-) taas on vaatetta ja pyyhkeitä pihakirppistä varten. Oli kuuleman mukaan ollut hauskaa, kaloja ei tullut ainuttakaan mutta palkinnot oli jaettu jokatapauksessa. Minä vietin päivän grafiikassa, Katariinan ja Tuijan kanssa. Illalla olikin Ellu Lehmosen synttärikahvit ja pelattiin Heli T, Tuija K, Ellu ja minä muutama peli. Helillä olikin sitten kiire kotiin kun ymmärsi että kellot on käännettävä ja hänellä oli 6:teen meno töihin. Toivottavasti jaksoi nousta :-)
Tässä kuvassa Katariina on tekemässä Carborundum-tekniikalla grafiikkaa.
Carborundum on uusin tulokas metalligrafiikan tekniikoiden joukossa. Tekniikan synty ajoittuu Ranskaan 1960-luvulle, mutta Suomessa sen käyttö on yleistynyt vasta 1980-luvun lopussa.
Molemmat menetelmät poikkeavat muista metalligrafiikan menetelmistä suuresti, sillä niissä ei käytetä syövytysaineita eikä teräspiikkejä tai kaivertimia. Sen sijaan että laatasta poistettaisiin jotain, lisätäänkin materiaalia sen pintaan. Carborundum-menetelmässä kuva-aihe maalataan sideaineeseen sekoitetulla carborundum-jauheseoksella.
Että näin hienoja juttuja ennätti Katariina tekemään sen lisäksi että teki myös kuivaneula- ja tussigrafiikkaa. Tuija teki töyhtiksen ja lahjan :-) Minä väänsin sen kolmannen kissan linolaatalla valmiiksi ja tein pikaiseen kuivaneulatekniikalla muutaman vedoksen. Kyllä oli taas niin työntäyteinen kurssi ja antoisa sen lisäksi. Seuraavalla kerralla voinkin sitten tehdä jotain uutta ja ihanaa, paljon on juhlia tulossa joten lahjoja väännetään hiki tukassa. No niin välissä piipahdimme Millan luona, käytiin laittamassa muutama taulu lapsen seinälle ja otettiin kolmas lapsi kyytiin ja pyyhällettiin saunan lämmitykseen. Avannon olen jo aamupäivällä tehnyt joten ei muutakuin pulahtamaan. Seurakseni saapuu Pirjo linna ja ehkä Tarja Hokkanen. Sitten illasta tietty Tähtien tanssahtelua. Nyt jokatapauksessa laitan pillit pussiin ja menen hoitelemaan saunan kylpykuntoon. Moikka moi ja vielä yksi kuva loppuun.
Tässä ollaan jonottamassa ruokabaariin, töyhtiksen ilmeestä päätellen tintit ovat liian hoppuisia. Oli hauska seurata kuinka töyhtötiainen oli kun olisi tarkoituksella kierrellyt laudan ympärillä ja kiusannut tinttejä. Onneksi ei tarvinnut puuttia peliin :-) Nyt moit ja heit.
Tavataan taas :-)

1 kommentti:

Äiti kirjoitti...

Kiirettä tuntuu olevan? Hoh-hoilaa!!!