torstai 25. kesäkuuta 2009

Torstai on toi..... jne. jne. jne.

Aloitimme maanantaina Ilvespuiston saneerauksen. Tehtiin sitä tähän päivään asti, kunnes alkoivat ongelmat. Kun päivä lähtee meneen perseelleen niin se menee ja kunnolla.
Ongelmaksi koitui leikki- ja kuntoiluvälineet. Ne oli tilaamatta ja homma pysähtyi kuin seinään.
Ukkospilvi keskiviikolta Ilveskujalla. Vähän salamoi ja jyrisi mutta vettä se ei heittänyt juurikaan. Sadetakkia ei tarvinnut autosta hakea, se varmaan kertoo sateen määrän. Yritin kuvata myös salamointia mutta ei tarttunut kennolle ainuttakaan kuvaa tapahtumasta.
Alla oleva kuva on koneesta kun se saapui maanantaina puistoon. Siitä alkoi konemiehen ja minun urakka aina tähän päivään asti.
Siivosimme metsureiden jättämät oksat ja aitaelementit jotka oli " unhtunut" hakematta. Kaivoimme myös "montun" välineille.
Joten tämä päivä menikin sitten lopulta vähän niin ja näin. Oikeastaan meni melkein ajeluksi, hae sitä tyo tätä jne. jne. Siinä sivussa kävin nostamassa muutaman puskan toiselta keskeneräiseltä työmaalta ylös, siellä oli hajonnut ikivanha ( 20v.) sadevesiputki. Se työntää sateella kaiken veden kävelytielle. Siispä ei muuta kuin maat pois ja tilannekatsaus. Uutta putkea vain, kyllä se siitä :-)Mutta sitten iloisempiin asioihin, kivaa kun on kesä ja lämmintä, onneksi ei tällä hetkellä ole työn alla yhtään aurinkoisen paikan hommia :-) voi siis viettää päivät varjon puolella. Sopii mulle hyvin. Hommasin vihdoinkin Ollin 50-vuotis lahjan, päästiin sopimukseen. Itikkakarkoitin oli onneksi vain ohimenevä haihatus :-) Nyt on mieleinen kaikille, jopa vieraille. Saattepa nähdä kunhan saavutte kylään. Laitan myös kuvia muutaman. Tällä vain 1 lintu :-) Viikonlopusta muutama otos ainakin.
Juhannuskuvia :-)
Ahomansikkaa tulossa, rrrakastan sen makua. Niitä näyttäisi tulevan jonkin verran tuonne takamaille. Lenkkeiltiin Simpan ( siri) kanssa ja kerättiin juhannuskukat ja koivun oksat, silloin tuli muutama otos otettua. Joutsenpari lensi järven yli ja ohitti meidät kotitiellä, sain napattua kuvan ( pakkohan se oli) ottaa. Huono laatu varmaankin korvaa tarkoituksen :-)

Alaalla vasemmalla: Siri bongaa lintuja kanssani. Se on niin mainio kun laitan kameran silmälle, se alkaa pyörittämään päätään ja katselemaan ympärilleen. Varmaankin ajattelee että jotain mielenkiintoista näkyvissä :-)

Se on kiitollinen lenkkikaveri syystä että, pahemmin ei tarvitse sitä komennella kun ei juurikaan haahuile minne sattuu. Metsäkin on nyt siitä hyvä kuljeskella kun linnunpoikaset ovat kuoriutuneet, koirakaan ei havaitse niitä hyvin. Vielä loppuun kerron teille että ystäväni Lean bordercollie Pim, Pim Mustakorva, Pimpula ym. ym. täytti eilen 16- vuotta. Mikä kunnioitettava ikä, siinä täytyy kyllä nostaa hattua ( korkealle) Lealle ja Heikille kun ovat niin hyvin koirasta huolehtineet. Pim sai lahjaksi kukkia ja muita tärkeitä asioita ;-) Suvi- ja Tuijasiskon kanssa vietiin Heikille ja Lealle Rhododendron juhlan kunniaksi. Vielä loppuun muutama kuva heidän kauniista puutarhastaan. Siellä on niin rauhallista ( jos ei lasketa naapurin räksyttävää koiraa).

Vieressä vasemmalla:

Tässä ihana kivimuuri joka on "yläpihalla" se on niin kaunis. Harmi ettei tänäpäivänä kukaan kovin paljon arvosta tuollaista tilataidetta. Sen suojissa kasvaa ihania kuonnonkukkia ja saniaisia. Puhumattakaan pihlajista joita sen suojiin on hakeutunut.Tässä heidän luonnonmukaisesta puutarhastaan palanen. Osa puutarhaa on jätetty luonnontilaan ja se on kaunis. Ei sillä etteikö "istutettu" puolikin ole kiva. Itse tykkään enemmän luomupuutarhasta :-)
Nyt on mentävä katsomaan Vielä virtaa ja sitten ulkoilemaan. Moi moi ja hei hei.

Ei kommentteja: