sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Lauantaina poutaa, tänään pilvinen sää.

Lauantaina grafiikkaa :-)
Taas päivat vierii verkkaiseen. Eilen oltiin Hokkasen Katariinan kanssa grafiikan kurssilla.
Paikalla oli myös Kortelaisen Tuija ja Haverisen Tuula. Aika meni oikein rattoisasti, siellä tehtiin useita erillaisia tekniikoita. Vieressä yksi kuivaneulatekniikalla tekemäni kissa-aiheinen "lehti". Katariina teki ensityön styroksin tapaiselle levylle. Piirros suoraan siihen, sitten levitettiin värimassa ja siitä siirto paperille kumitelalla telaamalla, tässä 5 eri väriversiota ( kuvat oikealla ). Otin kuvat kännykällä kun kamera unohtui kotiin. No jäi kuitenkin joku muisto :-)
Sitten oli vuorossa grafiikkaan tarkoitetut värikynät, niilla Katariina piirsi useita kuvia ja sitten siitä laakapainona siirrettiin paperille. Tässä kuvassa Katariina painaa maailman historian ensimmäistä aitoa grafiikanlehteään.Sepä sujuikin mallikkaasti. Sen jälkeen oli vuorossa monta koevedosta. Lapsi ilmoitti lähtevänsä 2 viikon päästä uudelleen kurssille :-) Ei siis mennyt eilinen päivä hukkaan. Kotiin tultuani Suvi_siukku piipahti saunaan ja avantoon, siinäpä ilta rattoisasti kuluikin. Laitan tähän vielä yhden kuvan Katariinan töistä, on ne niin upeita. Kaksi vasemmaista on tehty sillä piirrostekniikalla ja oikenan puoleinen on kuivaneulatekniikalla.
Itse ennätin tehdä 2 linopaino kuvaa, se on aika työläs prosessi. Kaiverretaan kuva ja sitten sille peilikuva jos halutaan kahta väriä l. 4 laattaa kaiversin. No, olin päättänyt että 2 värillä pai netaan, onneksi en sentään 4 tai 5 sillä silloin niitä levyjä olisi kaiverrettava joka värille oma :-) kyllä sain menemään muutenkin aikaa useita tunteja. Katariinan ja minun linokuvat haen vasta keskiviikkona. Silloin ne ovat julkisesti esillä.
Vieressä kissoista toinen versio. Vielä yksi kissa jäi jäljelle tulevaa kertaa ajatellen. Jos oikein innostun niin teen senkin mallin linolle. Silloin sitä voi käyttää useammin kuin painopeltimuottia.
Käytiin Sirin kanssa tässä välissä lenkillä kun aurinko aloitti loisteensa. Otin muutaman valokuvan todisteeksi. Oli oikein kivaa jäällä kävellä kun ei tuullut. Teimme retken ilveksenjälki paikalle, ei yhtään jälkeä. Ettei vaan olisi ollut se meidän kulman ilves joka Kirrissä jäi kuukausi sitten rekan rusikoimaksi :-( No aurinko helli meitä hetken ja painui sitten pilvien lomaan. Sain kuitenkin yhden otoksen. Jonka esittelen nyt. Eikös vain näytäkkin kauniille tuo metsän reuna kun aurinko siihen loistettaan luo. Täytyy keittää kaffet ja valmistautua järveen ja saunaan. Sieltä iloksemme saapuu Pirjo L. Ahkerin avannon ystäväni ;-) Illasta tuleekin TT ja sitten vien Sirin kotiinsa, Milla saapuu "työkeikalta", ristelyltä siis. Olivat työporukan kanssa katsomassa Pete Parkkosta laivalla :-) se oli niiiin hyvä, oli kommentti Millalta kun soitti. Nyt sanon moikka moi ja heit päälle :-) Uudet kuulumiset viimeistään torstaina.

Ei kommentteja: