tiistai 17. maaliskuuta 2009

Tiistain tarinoita

Pohjantikan metsästystä
Lähdin aamupäivällä moikkaamaan työkavereitani Sääksvuorelle. Huhujen mukaan siellä pyöri pari Pohjantikkaa ja Palokärki. Ei muuta kuin kamera laukkuun ja menoksi. Ensin siinä vaihdettiin kuulumiset ja muut tärkeät jutut, sitten kiipeämään mäen päälle jossa tikat usein näyttäytyvät. Kiersin työmaa-alueen "yläpuolen" läpi. Ei muuta kuin pari tiputakkista "äijää". No heistä muutama kuva ja pari tuntia aikaa oli kulunut :-) Kahvitauko ja tarjoilua myös minulle herkkujen kera, nam. Siirryimme Ketun kanssa tupakalle ja pohtimaan mistä löytyy ne kuuluisat linnut jotka kaikki muut olivat jo nähneet.
Lähdin siitä hiljalleen kiertämään "alapuolta" jossa myös paljon kantokasoja, niiden äärellä ne oli havaittu. Siellä kierrellessä äkkiä silmiin sattuu liikettä eräässä kasassa. Kasa oli kaukana mutta annoin kameran laulaa :-) Se kuvauspaikka ei kovin hyvälaatuisia kuvia tuottanut. Tikka lensi pienen mäen nyppylän yli ja minä tietty perässä :-) Siellä minä kahlasin napaa myöten umpihangessa tikan perässä. Se vain kannatti, siinä niitä olikin pariskunta. Kuvia tarttui kameraan 617 joista poistin parisataa heti kättelyssä. Loppuja taytyy tarkastella lähemmin. No kuitenkin loppujen lopuksi reissu oli kannattava ja minä näin ensimmäistä kertaa elämässäni Pohjantikan livenä :-)
Yläkuvassa naaraslintu. Ainoa otos mikä on siirretty koneelle manipuloimatta kuvaa, 617/1 ei hääviä kuvaamista. Harjoitellaan lisää :-) Ei hätää, onneksi linnut eivät sieltä karkaa mihinkään. Uusia keikkoja tulee ja aikaa on. Toivottavasti menen kyseiselle työmaalle kunhan aikani koittaa :-) Silloin on vain vietettävä kahvi- ja ruokatauot ulkona kameran kanssa :-)
Tässä kuvassa uros. Pääsin noin 10-15 metrin päähän linnusta, se oli aika pienikokoinen. Kaunis kuin mikä ja tosi touhukas.
Silloin naaras oli siirtynyt pikkukoivuun ja katseli sieltä työmaa hulinaa. Uros seurasi heti miten perässä. Sitä oli hauska seurata, liian lähelle ei kuitenkaan uros päässyt.
Yläkuvassa naaras on vielä yläpuolella.
Seuraava kuva onkin siirtymävaiheesta. Ehkä uros meni liian lähelle ja tässä naaras siirtyi uroksen alapuolelle.





Sitten olikin aika poistua paikalta ja lähteä kohti Vaajakoskea, kävin Siken luona syömässä herkkuruokaa ja tuoreen pullan kera kaffet. Hyvä Sikke, pullat oli herkkua :-) Siitä siiryin joogatunnille ja illalla kotiin Kortelaisen kautta. Haettiin Vertti kyytiin ja tultiin saunomaan ja avantoon. Iltamyöhälle pelattiin taas korttia. Aamulla pää olikuin Haminan kaupunki, kuten sanonta kuuluu. Pelatessa aika menee siivillä ja sitten sitä ollaankinjo huomisen puolella huomaamatta ;-)
Jatketaan taas turinoita ja tarinoita, nyt ulos sillä silmäni näkevät kirkastumisen merkkejä ilmassa. Kamera kaulaan ja menoksi. Moikka moi.

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Tätäkin kautta onnittelut hienosta kuvabongauksesta :-)

- Tuija - kirjoitti...

Hienoja, Hienoja : )

Äiti kirjoitti...

Joo-o. Että lintuja lintuja....